Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 08 12

R.Karbauskis: nepaisant A.Palionio nuomonės, ŽŪM perkėlimas nesustos

Prieš Žemės ūkio ministerijos perkėlimą į Kauną nusiteikęs būsimasis žemės ūkio ministras Andrius Palionis išsakė savo nuomonę, teigia „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Anot jo, ministerijos perkėlimo procesai dėl to nesustos.
Žemės ūkio ministerijos patalpos
Žemės ūkio ministerijos patalpos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Aš manau, kad būsimasis ministras išsakė savo asmeninę nuomonę. Vyriausybės sprendimas yra, Seimo sprendimai yra, to proceso perkėlimo, matyt, niekas neatšaukinės“, – pirmadienį žurnalistams Seime komentavo politikas.

Jei ši nuomonė būtų iš anksto, prieš deleguojant A.Palionį į Vyriausybę, žinoma, tai, anot R.Karbauskio, nieko nekeistų.

„Kiekvienas ministras, kiekvienas politikas, Seimo narys turi savo nuomonę bet kuriuo klausimu. Vis tiek lemia ta nuomonė, kuri yra daugumos nuomonė. Aš nelabai ir nustebau. Tokia yra nuomonė. Kokie motyvai, man nežinoma, tačiau nereikėtų to rodyti kaip sprendimo pakeitimo. Sprendimo niekas nekeis. Tai būtų didžiulė klaida, nes jis jau įgyvendintas“, – aiškino Seimo narys.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Ministeriją, anot jo, į Kauną kelti verta, nes ji esą bus labiau prieinama ūkininkams.

„Kaunas yra tikrai pajėgus miestas priimti tokią ministeriją. Yra visa eilė valstybių, kuriose ministerijos nėra viename mieste – ir kaimynai estai turi tokią sistemą.

Kitas dalykas, tai – miestas, kuriame yra žemės ūkio universitetas arba dabar jau Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademija. Yra Veterinarijos akademija, yra žemės ūkio moksliniai institutai.

Ir trečias motyvas, pats tikriausiai svarbiausias, tai yra šimtu kilometrų arčiau Lietuvos vidurio negu Vilnius. Jeigu šnekėti apie Žemės ūkio ministeriją, ji pirmiausia yra skirta Lietuvos žemės ūkiui. O žemės ūkis geografiškai išsidėstęs visoje Lietuvoje. Skaičiuojant ilgalaike prasme, žmonės ir valdininkai sutaupytų be galo daug pinigų lyginant su tuo, kada ministerija Vilniuj“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Abejonių dėl Žemės ūkio ministerijos perkėlimo yra išreiškęs ir prezidentas Gitanas Nausėda. Perkėlimui jis esą pritartų, jei tai būtų geriausias sprendimas Lietuvai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

„Mūsų tikslas ir prašymas buvo tik vienas – įvertinkime tai kaštų analizės pagalba ir atsakykime į klausimą, ar tai yra geriausias sprendimas šiandien Lietuvai, ar vis dėlto ne“, – anksčiau teigė G.Nausėda.

R.Karbauskio matymu, prezidentas nėra nusiteikęs prieš ministerijos perkėlimą.

„Prezidentas nėra nusiteikęs prieš perkėlimą, tiesiog jis nežino skaičių, nežino motyvų, bet apie tai reikia diskutuoti, šnekėtis“, – nurodė Seimo narys.

Į Kauną keliama ministerija veikti turėtų patalpose K.Donelaičio gatvėje. Jos priklauso koncerno SBA bendrovei „Bei Capital“, tačiau sutarties dėl nuomos, bent kaip skelbta anksčiau, kol kas niekas nepasirašė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius