Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 15

R.Karbauskis: Seimas balsavimu parodys, kiek yra nusiteikęs depolitizuoti LRT

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, jog atėjo metas baigti insinuacijas, esą LVŽS siekia „užvaldyti“ LRT. Skleidžiamus gandus pranešime žiniasklaidai jis vadina negarbingais ir mano, kad Seimo diskusijose dėl šiandien svarstyti teikiamos Konstitucijos pataisos gali atsiskleisti tikrieji atskirų politinių partijų interesai.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

R.Karbauskis Seimui svarstyti teikia Konstitucijos 44 straipsnio pataisą, kuri aukščiausiame šalies įstatyme garantuotų LRT depolitizavimą. „Konstitucija užtikrins, kad LRT priežiūros bei valdymo organų nariai bus taip pat politiškai neutralūs ir nepriklausomi, kaip kad yra kiti, ypatingą svarbą valstybei turinčių institucijų atstovai, pvz. prokurorai ar teisėjai, kurių nepriklausomumą nuo politikų taip pat saugo Konstitucija“, – teigia LVŽS frakcijos seniūnas R.Karbauskis.

Pasak jo, norint pabrėžti ir išsaugoti LRT politinį neutralumą bei įvertinus Konstitucinio Teismo išaiškinimus, buvo registruotos Konstitucijos 44 straipsnio pataisos, nustatančios, kad „ Visuomeninio transliuotojo nepriklausomumą saugo įstatymas. Visuomeninio transliuotojo organų nariai negali dalyvauti politinių partijų ir kitų politinių organizacijų veikloje“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Konstitucija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Konstitucija

R.Karbauskis tikisi, kad Seimas tam neprieštaraus ir vieningai parodys, kad nei viena iš partijų neturi interesų kontroliuoti LRT veiklą. Juo labiau, pasak Seimo nario R.Karbauskio, negali būti jokių išskirtinių sąlygų nei vienai politinei partijai dalyvauti mokesčių mokėtojų pinigų dėka veikiančioje LRT. Jo nuomone, gandų, neva LVŽS siekia daryti įtaką LRT turiniui ar kitais būdais „užvaldyti“ nacionalinį transliuotoją, skleidėjai turi aiškų tikslą – sustabdyti ne tik savo pareigą vykdančių Seimo narių domėjimąsi, ar teisėtai LRT naudoja valstybės biudžeto lėšas, bet ir jų teisėkūrinius pasiūlymus, kurie sugriautų nevaldomą ir nebaudžiamą mokesčių mokėtojų lėšų švaistymą.

„LVŽS siekia, kad valstybės finansai būtų valdomi skaidriai ir efektyviai. Mums nesvarbu, ar tai „Lietuvos geležinkeliai“, ar LRT. Atėjo laikas apsivalyti, sudėti teisinius saugiklius, todėl besipriešinančius tokiems demokratinei valstybei reikalingiems pokyčiams, siūlau būti sąžiningiems, atskleisti savo interesus ir atsiprašyti, o vietoj melagingų kaltinimų – pateikti konstruktyviai diskusijai derančius argumentus“, – sako R.Karbauskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius