Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 01 31

R.Karbauskis teigia, kad jo paviešintu „R.Masiulio sąrašu“ susidomėjo premjeras: „Paprašė pateikti medžiagą“

Penktadienį Kauno rajone, automagistralės pašonėje, surengtas valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) tarybos posėdis, kuriame numatyta svarstyti pasirengimą Seimo rinkimams, patvirtinti dalį kandidatų vienmandatėse apygardose bei aptarti aplinkosaugos iniciatyvas. Prieš posėdį netilo kalbos apie išvakarėse paviešintą R.Masiulio įdarbintų asmenų sąrašą.
Ramūnas Karbauskis
LVŽS tarybos posėdyje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dieną prieš partijos tarybos posėdį viešą kovą prieš buvusį susisiekimo ministrą Roką Masiulį pradėjęs LVŽS partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis komentarą apie pasiruošimą Seimo rinkimams žadėjo pateikti po posėdžio.

Prieš posėdį jis vėl sulaukė klausimų apie ketvirtadienį paviešintą su buvusiu susisiekimo ministru R.Masiuliu susijusių asmenų sąrašą.

Roko Masiulio ryšiai
Roko Masiulio ryšiai

Reaguodamas į šį sąrašą prezidentas Gitanas Nausėda teigė, kad valdančiųjų „valstiečių“ lyderis juo tiesiog bando pridengti dabartinio ministro Jaroslavo Narkevičiaus bėdas.

„Su ministru Narkevičiumi tai visai nesusiję – nei laike, nei priežastimi, nei tikslu. Mes toliau teiksime informaciją visuomenei, kuri turi teisę žinoti. Kiekvienas pasidarysim išvadas. Visi, kurie skaito, turi skirtingą matymą. Šioje vietoje konflikto nėra“, – prezidento išsakytą nuomonę komentavo R.Karbauskis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius

Jis patikino, kad paskelbta tik maža dalis medžiagos, tad kiti ne visą ją mato – po savaitės kitos bus matomas visas vaizdas.

„Saulius Skvernelis nustebintas kai kurių faktų, kurie šiandien jau žinomi. Prašo visos medžiagos, kad galėtų padaryti politinį vertinimą to, kas iš tikrųjų mūsų atskleista“, – kalbėjo R.Karbauskis, patikinęs, kad skandalo, susijusio su J.Narkevičiumi tiesiog nėra, ir kad ministro niekas nepotizmu nekaltino.

15min primena, kad dar ketvirtadienį R.Karbauskis, paklaustas, kodėl S.Skvernelis, būdamas premjeru, neatkreipė dėmesio į tai, kokius žmones samdo tuometis susisiekimo ministras R.Masiulis, tikino, kad S.Skvernelis negalėjo įvertinti R.Masiulio įdarbinamų asmenų įtakos ir tų asmenų daromos žalos, nes jis neseka to, kas ką įdarbino. O ir pačio premjero reakcija į R.Karbauskio paviešintą sąrašą buvo nuosaiki - jis nemanė, kad reikia kreiptis į STT ir užkrauti tarnybą tokiu darbu.

Pats S.Skvernelis LVŽS tarybos posėdyje nedalyvauja.

Aš jo vietoje juoksiuosi po poros savaičių.

Ar jau kreipėsi į STT, pats nežino

Paklaustas, ar jau kreipėsi su medžiaga apie R.Masiulį į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), R.Karbauskis atsakyti negalėjo.

„Aš jo vietoje juoksiuosi po poros savaičių“, – pasiteiravus, kaip vertina tai, kad R.Masiulis juokiasi iš jo pateikto sąrašo, rėžė „valstiečių“ lyderis.

15min primena, kad R.Karbauskio žiniasklaidai išplatintoje schemoje pateikiama informacija apie „Lietuvos geležinkelių“ vadovo Manto Bartuškos, valdybos pirmininko Romo Švedo, valdybos nario Rolando Zuko, Vilniaus šilumos tinklų vadovo Gerimanto Bakano, buvusio Valstybinių miškų urėdijos vadovo Mariaus Pulkauninko ir dar aštuonių asmenų karjeras.

Rašte minimi žmonės dabar taip pat eina skirtingas pareigas Lietuvos pašte, Klaipėdos uoste, „Vilniaus vandenyse“, Ignalinos atominėje elektrinėje.

R.Masiulis priekaištus atmeta ir sako, kad žmones susisiekimo sektoriuje įdarbino po konkursų, kurių metu buvo vertinamas kandidatų profesionalumas, o ne asmeniniai ryšiai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rokas Masiulis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rokas Masiulis

Prezidentas sausį pareiškė, kad dabartinis susisiekimo ministras J.Narkevičius „įdarbino jau turbūt mažiausiai 20 savo partijos bičiulių arba žmonių, susijusių su partijos nariais ministerijoje dispozicijoje esančiose įmonėse“.

Šalies vadovas ne kartą ragino J.Narkevičių trauktis iš pareigų, tačiau valdančioji dauguma ir premjeras reiškia jam pasitikėjimą. Pats J.Narkevičius kategoriškai neigė priekaištus dėl su partija susijusių asmenų įdarbinimo.

Tvirtins vienmandatininkus

Penktadienį vykstančio „valstiečių“ tarybos posėdžio metu turėtų būti patvirtinti maždaug 45 kandidatai vienmandatėse apygardose būsimuose Seimo rinkimuose.

Anksčiau BNS R.Karbauskis teigė, kad tai pirmiausia bus tie Seimo nariai, kurie jau dabar yra Seime. Tiesa, bus ir ne dabartinių Seimo narių, tačiau tie asmenys susiję su LVŽS partija.

Posėdyje turėtų būti kalbama ir apie tai, kaip partija galėtų paremti įvairias aplinkosaugines iniciatyvas.

Parlamento rinkimai vyks šių metų spalį.

VIDEO: Roko Masiulio komentaras apie jam mestus Ramūno Karbauskio kaltinimus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius