-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 07 17

R.Karbauskis teigia „Naisių vasarą“ finansavęs, nes mėgsta kiną ir gali jį kurti

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia serialą „Naisių vasara“ kūręs ir jį finansavęs, nes mėgsta kiną ir gali jį kurti, o ne dėl politinės naudos.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Klausimas yra, jeigu jūs ką nors, ką mėgstate daryti ir norite daryti, darote tai tikriausiai. Ir aš dariau tai, ką mėgstu ir galiu. Niekam ne paslaptis, kad mano brolis – režisierius, kad 12 klasėje aš pats galvojau stoti į aktorinį meną, bet pasirinkau kitą sprendimą. Man buvo tiesiog įdomu, nes žinojau kaimo gyvenimą, man buvo įdomu prisidėti prie šito darbo, pasakoti apie tai, kas yra kaimo gyvenimas. Ne Naisių gyvenimas, o kaimo gyvenimas“, – antradienį Seime žurnalistams sakė R.Karbauskis, aiškindamas, kokiu tikslu kūrė serialą.

Šis klausimas antradienį keltas ir Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK), svarstant, ar „valstiečių“ lyderiui priklausančio „Agrokoncerno“ finansuotame seriale „Naisių vasara“ buvo paslėptos politinės reklamos.

Dar nežinodamas VRK sprendimo R.Karbauskis teigė, kad jeigu nors vienas filmo epizodas bus pripažintas paslėpta politine reklama, jis kreipsis į teismą.

„Bet kokiu atveju kreipsimės į teismą, jeigu bus nustatyta, kad tie epizodai, kur šnekama apie alkoholio kontrolę, yra Valstiečių ir žaliųjų sąjungos reklama. Aš pasakyčiau tais metais, kai jie buvo sakomi, tai galėjo būti tik konservatorių reklama, nes, man atrodo, (konservatorius – BNS) A.Matulas Seime sakė kažkokius panašius dalykus, o Valstiečių ir žaliųjų sąjunga panašių pareiškimų nedarė“, – tvirtino „valstiečių“ vadovas.

„Manau, kad šnekėjimas apie tai, kad girtas mechanizatorius neturėtų būti dirbtuvių kieme, nes jis kelia ir sau, ir aplinkiniams grėsmę, niekaip negali būti vertinama kaip reklama – nei konservatorių, nei „valstiečių“. Bet tai vertinama kaip reklama, dėl to manau, kad teisme bus labai linksma teisėjams“, – pridūrė jis.

Kalbėdamas apie kitus galimos paslėptos LVŽS reklamos epizodus, susijusius su leidiniu „Už žemę ir žmogų“, „Žaliąjį valstiečio kalendorių“, R.Karbauskis tvirtino, kad jie į kadrą pateko atsitiktinai. Anot jo, esą kadre net neįmanoma įžiūrėti, koks tai kalendorius.

Antradienį VRK paslėpta politine reklama pripažino serialo epizodus ir su laikraščiu, ir su kalendoriumi, ir tuos, kuriuose kalbama apie kovą su alkoholizmu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius