Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 28

Ramūnas Karbauskis: „valstiečiai“ palaiko urėdijų pertvarką

„Valstiečiai“ palaiko miškų urėdijų pertvarką, jas sujungiant į vieną įmonę, tikina partijos lyderis Ramūnas Karbauskis. Tačiau, anot jo, „valstiečiai“ nesulaukia paramos iš kitų partijų.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Valstiečių ir žaliųjų sąjunga vienareikšmiai remia miškų reformą, tai yra urėdijų reformą, kad atsirastų viena įmonė, kad nebebūtų 42 įmonių, bet mes šiuo metu neturime pagalbos nei iš pozicijos, nei opozicijos“, – Žinių radijui trečiadienį sakė R.Karbauskis.

Anot jo, kitą savaitę Seime bus balsuojama dėl reformos ir tai taps egzaminu opozicijai, kuri turės parodyti, ar palaiko reformą.

„Bus tikriausiai egzaminas kitą savaitę, tikiuosi, kada opozicija galės įrodyti, ar ji pati remia, ar tik šneka apie reformas. Šiuo atveju tie pokyčiai, sakykime, miškų atžvilgiu, yra būtini ir negalime šnekėti, kad mes to nedarome, bet mūsų yra 56, o ne 71, kol kas. Atitinkamai tikiuosi, kad to palaikymo atsiras“, – tikino „valstiečių“ lyderis.

Seime svarstomame projekte dėl miškų urėdijų numatoma, kad vietoj šiuo metu esančios Generalinės urėdijos ir 42 urėdijų bus įsteigta viena valstybės įmonė „Lietuvos valstybiniai miškai“. Reformai besipriešinanti miškininkų profesinė sąjunga tikina, kad bus atleista ne 400, kaip teigia Aplinkos ministerija, o mažiausiai tūkstantis iš 4 tūkst. darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius