-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 09 07 /19:23

R.Kurlianskis pareiškė, kad A.Guoga yra „visiška boba ir mėšlo krūva“

Papirkimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu valstybės paslapties disponavimu politinės korupcijos byloje įtariamas koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis pareiškė, kad buvęs Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas europarlamentaras Antanas Guoga yra „visiška boba ir mėšlo krūva“.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Taip verslininkas portalui delfi.lt komentavo A.Guogos teiginius, kad jis spaudė nekurti „Klestinčios Lietuvos“ frakcijos Liberalų sąjūdyje. R.Kurlianskis sakė, kad pokalbio su A.Guoga metu politikas buvo girtas.

„A.Guoga yra visiška boba ir mėšlo krūva. Be to, mūsų pokalbio apie politinius procesus metu jis buvo girtas“, – teigiama naujienų portalui perduotame R.Kurlianskio komentare.

R.Kurlianskis BNS atsisakė pateikti komentarus.

A.Guoga, trečiadienio popietę kalbėjęs apie jam verslininko darytą spaudimą ir iššaukęs emocingą R.Kurlianskio reakciją, vėliau BNS sutiko paaiškinti daugiau aplinkybių. Jis sako nepykstantis už įžeidžius žodžius, nes supranta, kad R.Kurlianskis pastaruoju metu patiria daug streso.

„Visi žmonės turi savo nuomonę. Aš iš tikrųjų džiaugiuosi, kad Raimondas Kurlianskis pradėjo kalbėti ir gal dabar žmonėms pasakys visą tiesą apie visus įvykius. Mano atžvilgiu, aš tikrai nepykstu, manau, žmogus patiria daug streso, daug įtampos – gal tie žodžiai jam išsprūdo, aš piktumo dėl to nelaikau. Nors žodžiai gana grubūs, nesu tas, kuris paduotų į teismą“, – sakė A.Guoga.

A.Guoga sako nepykstantis už įžeidžius žodžius, nes supranta, kad R.Kurlianskis pastaruoju metu patiria daug streso.

Pasak jo, aptariamas susitikimas vyko prieš metus – jis neneigė, kad buvo vartojami ir alkoholiniai gėrimai.

„Esminė detalė, kad R.Kurlianskis atvyko prieš metus pas mane, į Anupriškių kaimą, kur aš esu registruotas, tai įvyko mano namuose, asmeniniame mano kambaryje. Nežinau, apie girtumą, tai yra detalės, bet tai yra jo nuomonė, manau, tai yra ne esmė. Bet aš pajutau tada spaudimą ir, manau, žmonės sužinos teisybę. (...) Manau, kad visi žmonės namuose vartoja alkoholinių gėrimų – nesijaučiu taip, kad apskritai gyvenime nebūnu girtas“, – sakė A.Guoga.

„Nesu specialistas, kuris nustato žmonių girtumo laipsnį“, – teigė jis, paklaustas, ar tuo metu R.Kurlianskis buvo išgėręs.

Anot europarlamentaro, šio susitikimo metu jiedu kalbėjosi tik apie A.Guogos planuojamos kurti frakcijos reikalus.

„Dabar nesusitikinėju su ponu R.Kurlianskiu, bet ponas R.Kurlianskis išreiškė tokią užuominą, kad frakcija neatsirastų. Tai buvo tam tikras spaudimas, kad „Klestinti Lietuva“ nebūtų įkurta Liberalų sąjūdyje iš Raimondo Kurlianskio man asmeniškai“, – anksčiau trečiadienį žurnalistams sakė A.Guoga.

„Aš esu kalbėjęs turbūt ir kai kuriomis politinėmis temomis, bet R.Kurlianskis, na, mano supratimu, mes esame kažkada galbūt minėję A.Guogos klausimą, bet aš kiek atsimenu, kad R.Kurlianskis minėjo, kad A.Guoga pats nori susitikti su R.Kurlianskiu ir jie susitikinėja“, – trečiadienį teigė E.Masiulis, BNS paklaustas, ar yra prašęs R.Kurlianskio įtikinti A.Guogą nekurti atskiros frakcijos.

Teisėsauga įtaria, kad E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį. Jam taip pat buvo pareikšti įtarimai neteisėtu praturtėjimu teisėsaugai numanant, kad buvusio politiko namuose rasti 250 tūkst. eurų galėjo būti įgyti neteisėtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius