Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 26

R.Lingienė: paaiškėjus apie koronaviruso atvejį, renginio Raseiniuose organizatoriai į NSVC nesikreipė

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė savo feisbuko paskyroje pasidalino nuomone apie tai, kaip renginio Raseiniuose organizatoriai elgėsi jiems sužinojus apie tarp renginio dalyvių aptiktą koronaviruso atvejį. Anot jos, toks elgesys nėra atsakingas. Renginyje dalyvavo Raseinių meras, prezidentas Gitanas Nausėda su žmona, premjeras Saulius Skvernelis.
Rolanda Lingienė
Rolanda Lingienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min rašė, kad koronavirusu susirgęs Raseinių rajono meras Andrius Bautronis sekmadienį dalyvavo memorialo Lietuvos partizanams Kryžkalnyje atidengimo ceremonijoje. Nuotraukose jis užfiksuotas greta aukščiausių šalies vadovų. Taip pat šiame renginyje, vykusiame koronaviruso židiniu tapusioje savivaldybėje, dalyvavo nemažai vyresnio amžiaus žmonių, kurie priskiriami rizikos grupei.

R.Lingienė feisbuko paskyroje pranešė, kad nors NVSC į susiklosčiusią situaciją reagavo greitai ir bandė susisiekti su renginio vedėju, jokių atsakymų iš jo negavo. Anot jos į NVSC taip pat nesikreipė renginio organizatoriai paaiškėjus, kad serga ne vienas renginyje dalyvavęs žmogus.

„O juk miestas mažas, visi vieni kitus pažįsta. Tai būtų buvęs atsakingas pavyzdys“, – rašo R.Lingienė.

Ji taip pat sukritikavo tai, kad neaiškus renginyje dalyvavusių asmenų skaičius. „Dabar girdime apie 400 dalyvių, bet kur likę!? Sakoma, kad buvo apie 1 tūkst., kitų nuomone – gerokai daugiau“, – teigia moteris.

NVSC Vilniaus departamento vadovė pažėrė organizatoriams kritikos ir už tai, kad neaišku, ar organizatoriai pasirūpino renginio dalyvių saugumu. „Į klausimą, ar tikrai buvo pasirūpinta dalyvių saugumu, atsakyti negalime, ypač po vakar paviešintų nuotraukų, kuriose, akivaizdu, nemaža dalis jų buvo garbingo amžiaus ir be kaukių arba jas dėvėjo netinkamai“, – rašo R.Lingienė.

✅KRYŽKALNIS. Reagavome GREITAI pagal tokią informaciją, kokią tuo metu turėjome. Vakar kalbėjome su reginio vedėju,...

Posted by Rolanda Lingiene on 2020 m. rugsėjo 25 d., penktadienis

R.Lingienė pakvietė renginyje dalyvavusius žmones išsitirti, skambinti karštąja COVID-19 linija numeriu 1808 ir nurodyti, kad šie dalyvavo Kryžkalnyje vykusiame renginyje.

„Šventes reikia švęsti, bet, esant tokiai situacijai, kokia yra Raseiniuose, vargu. P. S. renginių organizatoriams primenu, kad jie yra atsakingi ir turi užtikrinti dalyvaujančių saugumą“, – rašo R.Lingienė.

Testus dėl COVID-19 jau pasidarė renginyje dalyvavę premjeras bei prezidentas. Jų testų rezultatai yra neigiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius