Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 23

R.M.Račkausko korupcijos byloje teismas išklausė Panevėžio mero patarėjos pasiaiškinimus

Penktadienį Šiaulių apygardos teismas baudžiamojoje byloje, kurioje Panevėžio miesto savivaldybės meras Rytis Mykolas Račkauskas, mero patarėja Gintarė Maskoliūnienė ir privačiame sektoriuje konsultavimo, viešinimo srityje dirbęs vilnietis M.V. kaltinami piktnaudžiavimu, tęsė kaltinamųjų apklausą.
R.M.Račkauskas teisme
R.M.Račkauskas teisme / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

M.V., kuris buvo kaltinamas padėjimu piktnaudžiauti, byla nutraukta, kaltinamajam mirus. Šiandien baigta mero patarėjos G.Maskoliūnienės apklausa.

Meras savo parodymų šiandien nedavė. Byloje paskelbta pertrauka, praneša Šiaulių apygardos teismas.

Išklausyti Panevėžio mero patarėjos, kaltinamosios parodymų teismui prireikė trijų teismo posėdžių. Duodama teismui parodymus, kaltinamoji teismui sakė, jog savo kaltės nepripažįsta, anot jos, nieko savo naudai nedariusi, visi darbai buvę atlikti savivaldybės naudai. G.Maskoliūnienė negalėjo prisiminti visų įvykio detalių, todėl nenorėdama suklysti atsakydama į užduodamus klausimus kartu su gynėju prašė iš pradžių išklausyti vaizdo, garso įrašus.

Šiandien, kaip ankstesniuose teismo posėdžiuose, kaltinamosios apklausa vyko numatyta tvarka: iš pradžių buvo išklausomi kaltinamųjų pokalbių garso įrašai, po to kaltinamajai užduodami klausimai. Tokia tvarka pareikalavo daugiau laiko, todėl kaltinamosios apklausai prireikė daugiau posėdžių.

Po kiekvieno išklausyto slaptai įrašyto pokalbio epizodo prokurorė kaltinamajai pateikė klausimų, tačiau ne kiekvienu atveju G.Maskoliūnienė galėjo pateikti savo paaiškinimus, kaltinamoji teigė, jog neprisimena gautų dokumentų turinio. G.Maskoliūnienė replikavo ir dėl pokalbių įrašų kokybės.

Šiandien duoti savo parodymus kaltinamasis R.M.Račkauskas atsisakė, meras teismo paprašė, kad šis jam suteiktų daugiau laiko pasiruošti teismui duoti parodymus. Kaltinamajam tokia galimybė buvo suteikta. Apklausti merą teismas ketina artimiausiame teismo posėdyje, kuris paskirtas gegužės 4 dieną.

Bylos duomenimis, Panevėžio meras, talkinant patarėjai, galbūt davė neteisėtus nurodymus miesto savivaldybės administracijos tarnautojams. Įtariama, taip buvo siekiama, kad organizuojamų viešinimo ir komunikacijos srities viešųjų pirkimų konkursų, organizuojamų savivaldybės, laimėtoja taptų su M.V. susijusi įmonė. Taip pat gali būti, jog su šiuo asmeniu iš anksto buvo suderintos paslaugų kainos, perkamų paslaugų apimtys, kitos detalės. Buvo susitarta ir dėl tolesnio bendradarbiavimo, kad konsultacines paslaugas Panevėžio miesto savivaldybė ir ateityje pirks iš vilniečio atstovaujamos bendrovės.

Baudžiamoji byla, kurioje ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos, prokuratūros pareigūnai, Šiaulių apygardos teisme pradėta nagrinėti dar 2019 m. metų vasarą, primenama teismo paviešintame pranešime.

Paskirtų teismo posėdžių datos ir laikas: gegužės 4 d. 9.15 val., gegužės 19 d. 13.00 val., birželio 30 d. 13.15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius