Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 18

R.Tamašunienė: pataisas dėl savivaldybių nuotolinio darbo galima tobulinti

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė sako, kad antradienį Seimo skubos tvarka priimtas pataisas dėl savivaldybių nuotolinio darbo galima tobulinti, suderinus nuostatas su Lietuvos savivaldybių asociacija.
Rita Tamašunienė
Rita Tamašunienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nežinau, kaip pasielgs prezidentas ir kokį priims sprendimą, bet mes manome, kad galime kartu su Lietuvos savivaldybių asociacija ir su institucijomis (...) patobulinti įstatymo projektą taip, kad būtų tinkamesnis savivaldybėms organizuoti darbą“, – žurnalistams po konferencinio pokalbio su savivaldybių merais trečiadienį sakė ministrė.

Seimo priimtas, bet prezidento dar nepasirašytas įstatymas numato, kad nuotoliniu būdu vykstančiuose posėdžiuose priimami tik neatidėliotinai būtini sprendimai, susiję su nepaprastąja padėtimi, ekstremaliąja situacija ar karantinu.

Savivaldybių atstovai prašo prezidento vetuoti pataisas, nes jos neužtikrina galimybės nuotoliniu būdu priimti kitų svarbių sprendimų dėl viešojo gyvenimo.

Konferenciniame pokalbyje dalyvavęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė pataręs merams atidėti nebūtinų klausimų svarstymą.

„Paraginom nebūtinus klausimus net ir atidėt. Ir Seimas tai padarė – darbotvarkę išsivalė ir neposėdžiauja maksimaliai, kiek galima“, – sakė A.Veryga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius