Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 27

R.Žemaitaitis: nesusitarta dėl dviejų ministerijų, „tvarkiečiai“ vieną dalinsis su „valstiečiais“

Preliminariai susitarta dėl to, kaip naujos koalicijos partneriai pasidalins ministerijas, sako „tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis. Anot jo, „tvarkiečiams“, kurie Seime liko be frakcijos, atiteks viena ministerija. Kitai ministras esą bus parenkamas tariantis su „valstiečiais“.
Saulius Skvernelis, Remigijus Žemaitaitis, Gediminas Kirkilas
Saulius Skvernelis, Remigijus Žemaitaitis, Gediminas Kirkilas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot R.Žemaitaičio, ketvirtadienį gali būti pasirašyta keturių partijų koalicinė sutartis: „Šiandien vyko tam tikra diskusija ir nuomonių pasikeitimas. Tikėtina, kad ji galėtų būti pasirašoma antrą valandą. Jeigu ne, tada bus atidedama kitai savaitei.“

Ketvirtadienį, anot jo, buvo aptartas ir postų ministerijose pasidalijimas.

„Šiandien preliminariai apie jas buvo kalbėta. Preliminariai, aš manau, kad yra susitarta. Liko dėl dviejų ministerijų klausimas, kieno tai turėtų būti kompetencijos sritys, kuravimo sritys. Įsivaizduoju, kad kolegos, kadangi tai liečia „socialdarbiečius“ ir „valstiečius“ iki antros valandos gal susitars“, – dėstė „tvarkiečių“ pirmininkas.

Teiraujantis, dėl ko susitarti nepavyksta, R.Žemaitaitis atsakė, kad tai vaiko pinigų dydis.

„Ginčas kyla dėl vaiko pinigų. Šiandien mes, mūsų partija, aiškiai pasakėm, kad negalime reikalauti, kad būtų visiems mokama 100 eurų ar 110. Kaip puikiai žinote, biudžetas nėra guminis ir ištempti jo neina. Manau, tai, kas šiandien pasiūlyta, priimtina ir biudžetui, ir mums visiems.

Priešingu atveju, mes turime peržiūrėti pensijų indeksavimą, turime atsisakyti kitais metais 1,9 proc. pensijų indeksavimo, tai reiškia, kad pensijos nebus indeksuojamos. Jei pritariame vaiko pinigų [dydžiui], kur yra keliamas reikalavimas, turime eiti į valstybės tarnybą, peržiūrėti valstybės tarnautojų [užmokestį]“, – aiškino politikas.

Jis neatskleidė, kam ir kaip preliminariai paskirstytos atsakomybių sritys. Esą taip buvo susitarta.

„Tvarkiečiams“, kurie antradienį Seime liko be frakcijos, anot R.Žemaitaičio, teks viena ministerija, o kita esą bus dalijamasi su „valstiečiais“.

Viena ministerija tikrai priklauso mums.

„Viena ministerija tikrai priklauso mums. O kita ministerija, kadangi mūsų frakciją paliko vienas frakcijos narys „darbietis“, likome šeši, tai 1,5 ta norma, tai antrą ministeriją dalinsimės per pusę su „valstiečiais“, – komentavo Seimo narys.

Kol kas partija, kaip nurodė R.Žemaitaitis, žmogaus frakcijai nerado.

„Ne, tikrai ne. Pakankamai sudėtingas procesas. Įtikinti žmogų, kad dabar ateitų, tai yra sunku. Bet tikiuosi, kad susitarimas iki liepos 12 dienos įvyks“, – dėstė „tvarkietis“. Žmogaus, anot jo, ieškoma Mišrioje Seimo narių grupėje.

„Darbiečiui“ Valentinui Bukauskui pasitraukus iš „tvarkiečių“ grupės Seime, joje liko šeši nariai, o frakcijai sudaryti reikia bent septynių.

Naują koaliciją bando formuoti „socialdarbiečiai“, „valstiečiai“, Lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga ir partija „Tvarka ir teisingumas“. Deramasi Vyriausybės programos rėmuose, perdalinant postus Vyriausybėje ir Seime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius