Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

R.Žemaitaitis: tokių rezultatų nesitikėjau

Kol kas antroje vietoje pagal rinkimų rezultatus yra Remigijus Žemaitaitis, tačiau LRT studijoje jis sakė esąs įsitikinęs, kad jie keisis, kai pasirodys duomenys iš didžiųjų miestų.
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / 15min montažas

Rezultatus jis sakė vertinantis labai gerai: „Geri, aš tokių nesitikėjau“. R.Žemaitaitis sakė, kad didžiausio palaikymo sulaukia iš savo kraštiečių, o jo štabo atliktos apklausos rodo, kad nėra labai aiškaus jo rinkėjo portreto – R.Žemaitaitį palaiko įvairaus amžiaus ir socialinių grupių žmonės.

R.Žemaitaitis neslepia, kad reikšmingesni jam yra Seimo rinkimai, o ne prezidento ar Europos parlamento rinkimai, ir jau dabar kalba apie tai, ką palaikytų antrame ture.

„Jei antrame ture bus konservatorių atstovas, jis mano paramos nesulauks“, – apie I.Šimonytę sakė R.Žemaitaitis. Dėl kitų kandidatų jis tokios neigiamos nuostatos neturi.

R.Žemaitaitis kol kas neturi atsakymo, ką paremtų – G.Nausėdą ar I.Vėgėlę, jei jie susidurs antrame ture. Dėl I.Vėgėlės jis sako turintis kelis klausimus – jam neaiškios tyrimo apie „Vilpros“ vykdyto kondicionierių pardavimą detalės, klausimų jam kelia ir I.Vėgėlės tėvo komunistinė praeitis. „Aš manau, kad jis viešai pasakys“, – apie tai, kokiu būdu iš I.Vėgėlės jis ketina sulaukti atsakymų, sakė politikas. Beje, R.Žemaitaitis papasakojo ir įdomią detalę – jo paties rinkimų štabe dirba G.Nausėdos giminaitė.

Paklaustas, kokie esminiai kriterijai būtų renkantis kandidatą antrame ture, R.Žemaitaitis sakė, kad jam svarbu, jog prezidentas tęstų Europos Sąjungos politinę liniją ir išmanytų užsienio politiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius