Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 09 17

Radviliškyje nuo pirmadienio atšaukiami masiniai susibūrimai ir renginiai

Radviliškio rajono savivaldybė praneša, kad po koronaviruso protrūkio Radviliškio ligoninėje atšaukiami masiniai renginiai ir susibūrimai. Sprendimas turėtų įsigalioti nuo pirmadienio.
Radviliškis
Radviliškis / Organizatorių nuotr.

Radviliškio rajono savivaldybė feisbuko paskyroje paskelbė, kad, reaguojant į COVID-19 ligos protrūkį buvo sušauktas Radviliškio rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdis, kurio metu sutarta dėl priemonių, kurių bus imamasi siekiant suvaldyti COVID-19 ligos plitimą Radviliškio rajone.

„Nuo penktadienio, rugsėjo 18 d., iki pirmadienio, rugsėjo 20 d., rekomenduoti įvairių renginių organizatoriams (tiek kultūros, tiek sporto, tiek susitikimų, konferencijų, tiek NVO, tiek savivaldybės įstaigų organizuojamų, tiek komercinių ir pan.), esant galimybei, perkelti renginius iš vidaus patalpų į lauką.

Nuo rugsėjo 21 dienos, pirmadienio, priimtas sprendimas atšaukti ar vėlesniam laikui atidėti visus Radviliškio rajono savivaldybės teritorijoje suplanuotus tiek komercinius, tiek nekomercinius renginius ir neplanuoti naujų renginių iki kol epidemiologinė situacija Radviliškio rajone nepagerės ir nebus priimtas atskiras sprendimas“, – rašoma savivaldybės feisbuke.

Kaip skelbė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, iš viso koronavirusas ketvirtadienį jau patvirtintas 31 asmeniui ligoninėje: 8 darbuotojams ir 23 Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus pacientams. Izoliuota apie 40 darbuotojų.

Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje iš viso gydomi 45 pacientai, pusei jų liga nepatvirtinta.

Vicemero teigimu, iki ketvirtadienio vakaro užfiksuoti iš viso 34 atvejai, nuspręsta nebepriimti naujų pacientų.

„Ligoninėje šimtu procentų testuojami ir patys darbuotojai, ir pacientai, galvojama daryti tam tikras komandas, kurių darbo laikas kuo mažiau persikirstų, rekomenduojame darbuotojams mažinti ekspozicinį laiką bendraujant, laikytis atstumų, rankų higienos. Svarbiausia nepanikuoti: yra kaip yra, beveik visi atvejai yra besimptomiai, niekam nėra vykdoma dirbtinė plaučių ventiliacija, padėtis dar kontroliuojama“, – teigė jis.

M.Pauliukas tvirtino, kad šiuo metu ligoninėje pacientų lankymas draudžiamas, sustabdytos visos planinės operacijos ir teikiama tik skubi pagalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius