Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 11 02

Ramūnas Karbauskis 15min konferencijoje: „Prezidento rinkimuose dalyvauti neplanuoju“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis 15min tiesioginėje vaizdo konferencijoje sakė neplanuojantis dalyvauti 2019 m. vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Pasak jo, partija šiuose rinkimuose būtinai kels kandidatą, tačiau tai nebus R.Karbauskis.

Klausiamas, ar turi minčių siekti aukščiausio posto Lietuvoje – prezidento pareigų, R.Karbauskis tikina niekada apie tai negalvojęs.

„Ne, ir niekada nebuvo. Aš suprantu, kad versijos, kodėl aš vienaip ar kitaip elgiuosi, yra siejamos su tuo, bet aš tokio ketinimo neturiu“, – teigė R.Karbauskis.

Politikas tvirtino, kad partija prezidento rinkimuose tikrai kels savo kandidatą, tačiau neatsakė, ar tai bus valstiečių ir žaliųjų kandidatas į premjero postą Saulius Skvernelis.

„Aš dabar nemanau, kad apie tai reikėtų šnekėti“, – nuo atsakymo išsisuko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas.

Politiko teigimu, ateinantys ketveri metai Seime jam bus didžiausias gyvenimo iššūkis.

R.Karbauskis tikino, kad neatmestų galimybės vadovauti vienam iš Seimo komitetų.

„Dėl komitetų mes siūlysime Statuto pataisą, kuria atskirtume Švietimo komitetą nuo Kultūros komiteto, nes kultūros temos labai svarbios Lietuvai yra, prioritetinės. Ir aš galvoju, kad naujajame Kultūros komitete ir dirbčiau. Neatmesčiau varianto jam vadovauti“, – 15min konferencijoje sakė R.Karbauskis.

Pasak jo, valstiečiams-žaliesiems atėjus į valdžią Seime neliks prekybos alkoholiu vietų. R.Karbauskis tikino, kad bus surasti ir būdai, kaip patikrinti parlamentarų blaivumą parlamente.

„Aš nešneku apie tai, kad jis būtų atšaukiamas dėl to, bet turėtų žmonės labai aiškiai suprasti, kad Seimas nėra ta vieta, kur galima vaikščioti neblaiviems ir sprendimus su rinkėjų valia priiminėti neblaiviems. Nemanau, kad tai yra normalu“, – sakė R.Karbauskis.

VIDEO: R.Karbauskis dalyvauti prezidento rinkimuose neketina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius