-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 29

Ramūnas Karbauskis: „Mindaugo Puidoko elgesys netoleruotinas“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad jo frakcijos kolega Mindaugas Puidokas kritikuodamas jį tik siekia dėmesio sau. Pasak R.Karbauskio, pats M.Puidokas realiai kišosi į teismo darbą byloje, kurioje buvo sprendžiamas devynmetės mergaitės įvaikinimo klausimas. Apie M.Puidoką LVŽS pirmininkas kalbėjo TV3 žiniose.
Eimutis Misiūnas, Mindaugas Puidokas, Ramūnas Karbauskis
Eimutis Misiūnas, Mindaugas Puidokas, Ramūnas Karbauskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

R.Karbauskis tikino, kad M.Puidoko su Lenino laiškais sulygintas jo kreipimasis į partiją prieš pat suvažiavimą buvo būtinas, nes asmeniškai su kiekvienu partijos nariu pabendrauti neįmanoma.

Tačiau R.Karbauskis sako esąs tikras, kad M.Puidokas dėl demokratijos trūkumo partijoje skundžiasi ne dėl realių problemų, o todėl, kad siekia išlaikyti visuomenės dėmesį savo asmeniui.

„Žmogus iš tikrųjų nori dėmesio, nori būti matomas ir jis renkasi tokius pasisakymus. Pavadink mane Leninu ir būsi girdimas“, – apibūdino M.Puidoko veiksmus R.Karbauskis.

Pavadink mane Leninu ir būsi girdimas, – sakė R.Karbauskis.

Pasak jo, šis Seimo narys prie dėmesio priprato įsitraukęs į vaiko teisių klausimus.

R.Karbauskis tikino, kad dėl dviejų iš šeimos Kaune atimtų vaikų organizuodamas piketą M.Puidokas elgėsi gerai – atstovavo savo rinkėjams.

Tačiau, kai Seimo narys ėmė domėtis devynmetės mergaitės įvaikinimo istorija, anot R.Karbauskio, lazda buvo perlenkta.

„Jam taip patiko dėmesys, kurį rodė žiniasklaida, kad jis po šito nebegalėjo sustoti“, – dėstė LVŽS pirmininkas.

Anot jo, po Kaune atimtų vaikų istorijos Seime buvo sukurta darbo grupė įstatymui taisyti, tačiau jos parengti pasiūlymai prieštaravo Konstitucijai, todėl teko įstatymo pataisas perrašyti.

„Tada į tą procesą įsijungiau aš pats. Pasakiau žmonėms, kad jeigu tikslas nėra lipti ant bačkos, reklamuotis, o pataisyti įstatymą taip, kad jis atitiktų visuomenės interesus, tai tokiu atveju pataisom ir pateikiam Seimui. Tas ir yra padaryta“, – pasakojo R.Karbauskis.

Tačiau, pasak jo, M.Puidokui to negana.

„Seimo narys pasidarė ne toks įtakingas, ne toks įdomus ir svarbus. Jis tada puolė į kitą istoriją – mergaitės, kurią norėjo įvaikinti iš Naujosios Zelandijos žmonės. Šioje situacijoje Seimo nario elgesys buvo visiškai netoleruotinas, nes jis realiai kišosi į procesą, kuriame Seimo nariai negali dalyvauti. Jis kišosi į procesą, kuris lėmė mergaitės likimą“, – dėstė R.Karbauskis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mindaugas Puidokas ir Arūnas Leščiauskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mindaugas Puidokas ir Arūnas Leščiauskas

Pasak jo, frakcijoje nepasitikima ne juo, seniūnu, o tuo, ką darė M.Puidokas.

„Jūs nerastumėte frakcijoje tikriausiai nė vieno, kuris palaikytų jo elgesį mergaitės istorijoje, nes tai buvo netoleruotina“, – TV3 žinioms sakė R.Karbauskis.

Su M.Puidoku antradienį susisiekti nepavyko.

Partijos suvažiavime šeštadienį jis pasižymėjo kritika R.Karbauskiui, kai pareiškė, kad jo laiškai primena Lenino laiškus, ir prabilo apie tai, kad visos diskusijos partijoje baigiasi R.Karbauskio monologais.

Pasak M.Puidoko, partija tampa vieno asmens partija ir nebevykdo savo rinkimų programos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius