Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2017 02 05

Ramūnas Karbauskis: „Niekada jokia įmonė, kurioje turiu akcijų, neprekiavo, neprekiauja ir neprekiaus alkoholiu“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis sekmadienį sureagavo į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie jo verslą ir turtus Ispanijoje. Jis pripažįsta, kad nors jo šeimai priklausančios įmonės įstatuose įrašyta prekyba alkoholiu, to ji niekada nedarė.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Niekada jokia įmonė, kurioje turiu akcijų, neprekiavo, neprekiauja ir neprekiaus alkoholiu“, – sekmadienį „Facebook“ paskyroje rašo R.Karbauskis.

Jis tikina, kad Ispanijoje įsteigta įmonė „Corporation mobiliara del Baltico“, kurios akcininku yra R.Karbauskis, neturi leidimo tokiai ekonominei veiklai kaip prekyba alkoholiu, niekuomet tokio leidimo neturėjo ir niekada nebuvo kreiptasi į atitinkamas valstybines institucijas dėl tokio leidimo gavimo.

„Tai, kad Ispanijoje įregistruotos įmonės vienas iš steigėjų ispanas prieš šešiolika metų į įmonės įstatus tarp kitų veiklų įrašė ir prekybą alkoholiu, nereiškia, jog toks realus ketinimas buvo, yra ar bus. Tai patvirtina ir praėję šešiolika metų – minėta įmonė niekada nepirko ir nepardavė nė lašo alkoholio“, – teigia „valstiečių“ pirmininkas, kuris pats giriasi niekada neragavęs nė lašo alkoholio.

Taip pat jis aiškina, kad viešumoje paskleista informacija esą savo turto deklaracijoje yra nurodęs ne visus jam priklausančius nekilnojamojo turto objektus Ispanijoje, yra visiškai neteisinga.

„Taip, pasitaiko klaidų, bet jos nėra sąmoningos ar piktybiškos. Esu dėkingas žurnalistams, kurie atkreipė dėmesį į galimą klaidą mano turto deklaracijoje – iš tiesų, nebuvau deklaravęs namo statybai Ispanijoje iš banko paimto kredito. Tačiau, noriu pabrėžti, tai nesukuria jokių mokestinių prievolių valstybei, o deklaracija jau patikslinta“, – rašo R.Karbauskis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas aiškina neva pastaruoju metu yra nuolat verčiamas teisintis, tačiau tikina to nedarysiantis.

„Esu verčiamas teisintis dėl daugelio dalykų, kurie yra interpretacijų bei šmeižto produktas. Nesivelsiu į šitą žaidimą. Jei yra kokių įtarimų ar kaltinimų – suinteresuotus asmenis prašau kreiptis į atitinkamas institucijas. Apgailestauju, kad visuomenei nuolat brukama informacija apie mano namus, verslą, šeimą ir pan. Belieka tikėtis, jog pradėti ir būsimi darbai, vykdant žmonėms duotus pažadus, bus geriausias atsakymas į visus klausimus“, – rašo jis.

R.Karbauskis užsimena, kad skelbiant informaciją apie jį, jo šeimą ir verslą siekiama sugriauti jo reputaciją ir atitraukti nuo darbų, tačiau to esą nepavyks padaryti.

„Akivaizdu, jog mūsų ketinimai sutvarkyti alkoholio kontrolės sistemą, skaidrinti farmacijos sektorių, noras mažinti valstybės valdymo aparatą, pažaboti korupciją ir t. t. yra tikrosios priežastys, dėl kurių siekiama sugriauti mano reputaciją ir atitraukti nuo neatidėliotinų darbų. Paliesti milžiniški interesai. Esu išrinktas tarnauti žmonėms ir tai darysiu, nežiūrint į visus bandymus tam trukdyti“, – rašo R.Karbauskis.

Kol kas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga nėra registravusi nei su alkoholio kontrole, nei su valstybės valdymu, nei su farmacija susijusių įstatymų pakeitimų projektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius