Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 14 /16:51

Ramūnas Karbauskis perima Seimo pirmininko vaidmenį: atsiprašė už V.Pranckiečio žodžius

Sąjūdžio pradininkais save vadinanti iniciatyvinė grupė išplatino viešą pareiškimą, kuriame kritikuoja Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio komentarus „Žinių radijo“ laidoje, kaltina jį negebėjimu atstovauti valstybei bei ragina atsistatydinti. Sąjūdininkams skuba pritarti ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis, frakcijos ir net partijos vardu viešai atsiprašantis už V.Pranckiečio žodžius.
Viktoras Pranckietis ir Ramūnas Karbauskis
Viktoras Pranckietis ir Ramūnas Karbauskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Birželio 6 d. Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis „Žinių radijo“ laidoje pareiškė, kad birželio 4 d. vykusiame Sąjūdžio 30-mečio minėjime Seime sakytos kai kurios kalbos pasižymėjo „populistiniais pareiškimais“.

Manau, kad ten buvo labai populistiniai pareiškimai, kad viskas yra blogai. Daugiausia tokių sakinių turbūt pasakė žmogus, kuris gimęs jau nepriklausomoje Lietuvoje, kuriam mes turėjome paduoti. Ir jis atsiradęs, jis nevertina nieko, kas yra sukurta. Jam atrodo, kad viskas yra padaryta ne taip, kaip jis norėtų. Šiandien jis turi kortas rankose ir jis gali kurti tą geresnę Lietuvą, tokią, kokią jis įsivaizduotų geresne. Vakar tokį klausimą uždaviau retorišką: ar ką nors gero padarei, ar ką nors gero padarysi? Tai padaryk“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.

Dėl šio pasisakymo įsižeidė Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio (LPS) iniciatyvinės grupės klubas. Jis išplatino pareiškimą, kurį pasirašė klubo pirmininkas Romas Pakalnis.

Pats V. Pranckietis pabrėžė niekada neabejojęs ir neabejojantis Sąjūdžio svarba. Jis teigė, kad kalbėdamas „Žinių radijui“ norėjo atkreipti dėmesį, kad Lietuva per trumpą laikotarpį padarė didžiulę pažangą, todėl nereikėtų matyti tik klaidų, bet ir įvertinti per 28-erius metus nuveiktus didžius darbus.

V.Pranckiečio vardu suskubo atsakyti ir Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas R.Karbauskis.

Jis frakcijos ir visos partijos vardu išplatino pareiškimą, kuriame apgailestavo dėl V.Pranckiečio pasisakymo ir ragino ateityje visus Seimo narius „susilaikyti nuo pareiškimų, kurie gali įžeisti Lietuvos žmones“.

„LPS pareiškime prašoma išsakyti frakcijos poziciją šiuo klausimu, todėl frakcijos vardu noriu atsakingai pareikšti, kad mūsų frakcijai ir visai LVŽS partijai ypatingai svarbios pamatinės valstybingumo vertybės, pagarba laisvės kovoms ir jų dalyviams, nukentėjusiems nuo sovietinio režimo, asmenims, būrusiems aplink save kitus su kilnia laisvės idėja. Turime gerbti nuomonių laisvę ir įvairovę, nes jos užtikrina demokratijos būvį ir valstybės pažangą“, – paskelbė R.Karbauskis.

„Atsiprašau, jei mano žodžiai ką nors įžeidė. Esu pasiruošęs išklausyti Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubui kilusias abejones ir jas išsklaidyti“, – sakė Seimo pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius