Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 11 08

Ramūnas Karbauskis tiki derybų su socialdemokratais sėkme

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas sako, kad yra didelė tikimybė, jog dėl valdančiosios koalicijos partijai pavyks susitarti su socialdemokratais. Tokiu atveju, pasak Ramūno Karbauskio, koalicijos sutartis gali būti pasirašyta trečiadienį.
Algirdas Butkevičius, Ramūnas Karbauskis ir Saulius Skevernelis
Valstiečiai-žalieji ir socialdemokratai susitiko užbaigti derybų dėl koalicijos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Komentuodamas socialdemokratų partijos vadovų pareiškimus dėl ketvirtos ministerijos, Karbauskis sako, kad patys socialdemokratai derybas iškėlė į viešąją erdvę.

„Manyčiau, kad mes ir socialdemokratai pasinaudojome viešąja erdve stiprindami savo derybines pozicijas. Norai yra norais, tačiau yra realios proporcijos rinkimuose – gauti mandatai, kuo remiantis mes ir šnekamės. Manau, kad iš viso nereikėjo naudoti viešosios erdvės deryboms, tai galėjome daryti ir be spaudos įsikišimo – ne iš mūsų pirmų lūpų nuskambėjo pasakymas, kad tai netenkina. Mes atsakėme taip, kaip mes norėjome“, – LRT radijui sako Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Socialdemokratų vicepirmininkas Algirdas Sysas sako, kad pokalbiai su valstiečiais labiau panašūs į pasiūlymus, o ne į derybas. A.Syso teigimu, socialdemokratai antradienį toliau derėsis dėl konkrečių ministerijų.

„Derybos yra tada, kai abu partneriai bando tartis dėl kažko, bet kai partneris ateina ir pasako, kad gauni šitą, šitą ir šitą, tai nėra derybos, tai yra pasiūlymai. Todėl mes išsakėme savo poziciją, kad mes turėtume pasirinkti ministerijas.

Kalbant apie proporcijas, tai Seime – taip, tačiau vyriausybėje yra 15 ministerijų, o ne 14, todėl derybininkai pamiršo, kad ir premjero kėdė yra valstiečių“, – teigi Socialdemokratų vicepirmininkas Algirdas Sysas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius