Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 21

Opozicija imasi uždarinėti R.Karbauskio vadovaujamą komitetą, jis pats užsibrėžęs neišleisti V.Juozapaičio

Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako nebalsuosiantis už parlamentaro Kęstučio Pūko perkėlimą į Kultūros komitetą, bet atmeta galimybę, kad komiteto išvis neliks. Anot jo, iš jo narių nebus išbrauktas kaimo reikalais rūpintis panoręs konservatorius Vytautas Juozapaitis. Savo ruožtu opozicija jau siūlo Kultūros komitetą naikinti.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tokį Seimo statuto pataisos projektą teikia Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas, Socialdemokratų frakcijos seniūnas Juozas Olekas, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis ir Seimo narių Mišrios grupės vadovas Bronius Matelis.

R.Karbauskis tikina, kad Kultūros komitetą galima išsaugoti, jei jame liktų dirbti liberalas Arūnas Gelūnas.

Antradienį ryte „valstiečiai“ ir „socdarbiečiai“ išplatino pranešimą, kuriuo ragina A.Gelūną nesitraukti iš Kultūros komiteto.

Tačiau A.Gelūnas jau apsisprendė. Jis tikina, kad frakcijos sprendimu nuo šiol dirbs Švietimo ir mokslo komitete.

„Ne, nekeisiu pozicijos. Koks čia gelbėjimas? Pūkas yra, jis viską atlaikys, manau“, – 15min sakė A.Gelūnas.

Klausiamas, ar jam tinka Kultūros komitetas su K.Pūku, ar geriau jokio komiteto, R.Karbauskis sakė nesuprantantis, apie ką kalbama, nes pirmiausia esą nebus leidžiama į Kaimo reikalų komitetą išeiti konservatoriui Vytautui Juozapaičiui.

„Aš nesuprantu, apie ką kalbama. Iš tikrųjų, jei mes šnekėsime apie tai... dėl Seimo nario prašymo jį perkelti į Kaimo reikalų komitetą, tai mes, kol nesibaigė Etikos ir procedūrų komisijos tyrimas, tikrai nebalsuosime už tą pasiūlymą. Kai paaiškės, ar tas interesų laukas leidžia dirbti komitete, tada bus ir sprendimai“, – sakė jis.

Tačiau už K.Pūko perkėlimą į Kultūros komitetą R.Karbauskis sakė nebalsuosiantis.

„Mes balsuosime prieš. Mes nemanome, kad reikalingas šis sprendimas“, – teigė „valstiečių“ lyderis.

Savo ruožtu K.Pūkas 15min sakė esąs nusiteikęs dirbti Kultūros komitete.

Antradienį Seimui teikiamas nutarimo projektas, kuriuo keičiama Seimo komitetų sudėtis. Vienas iš siūlomų pokyčių – „valstiečio“ Dainiaus Kepenio perkėlimas į Švietimo ir mokslo komitetą.

Būtent šis pakeitimas papiktino konservatorių Vytautą Juozapaitį ir jis nutarė pateikti prašymą būti perkeliamas į Kaimo reikalų komitetą, kur konservatoriams priklauso dar viena vieta.

Tačiau toks Seimo nario sprendimas griauna visą valdančiųjų planą, nes tuomet Kultūros komitete nelieka būtinų septynių narių ir jis negali dirbti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius