Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 08

Ramūnas Karbauskis vėl papildė deklaraciją: žmona pirko „Porsche“, išnuomojo butą Ispanijoje

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas, Seimo narys Ramūnas Karbauskis vasario pabaigoje antrą kartą pataisė Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai pateiktą interesų deklaraciją. Joje politikas dabar jau nurodo ne tik paskolą Ispanijos bankui, bet ir žmonos sąsajas su dviratininkų klubu, buto Ispanijoje nuomą bei žmonos įsigytą „Porsche“ automobilį.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Deklaraciją R.Karbauskis papildė vasario 21 dieną. Joje fiksuota, kad 2005 m. rugpjūtį iš Ispanijos banko „Banco Popular Espanol S.A.“ jis su žmona paėmė 770 tūkst. eurų paskolą namo statybai. Deklaracijoje nurodoma, kad paskolą šeima įsipareigojusi grąžinti iki 2037 m. kovo 4 dienos.

Taip pat atnaujintoje deklaracijoje nurodoma, kad šiemet vasario 14 d. politiko žmona Lina Karbauskienė tapo dviratininkų klubo „Big Cycling“ akcininke. Šis klubas jungia pusšešto tūkstančio narių, tarp kurių viena aktyviausių yra Ispanijos Blaneso mieste gyvenanti 43 metų lietuvė.

Be to, deklaracijoje nurodoma, kad šiemet vasario 8 dieną L.Karbauskienė Ispanijos piliečiui išnuomojo vieną iš šeimos Ispanijoje turimų butų. Už nuomą kas mėnesį L.Karbauskienė gaus 2,5 tūkst. eurų.

Be to, paaiškėjo, kad 2016 m. pabaigoje abu Karbauskiai įsigijo po automobilį. Jau anksčiau R.Karbauskis buvo nurodęs, kad pirko „Cadilac Escalade“ visureigį, tačiau jo kaina nebuvo nurodyta. Savo automobilio kainos R.Karbauskis nepateikia ir atnaujintoje deklaracijoje.

Tuo tarpu L.Karbauskienė paskutinę praėjusių metų dieną iš šeimos įmonės Ispanijoje „Corporacion Mobiliaria Del Baltico“ už 40 tūkst. eurų įsigijo automobilį „Porsche Cayenne“. Šis pirkinys deklaruotas tik vasario pabaigoje, nors dar sausį R.Karbauskis jau buvo taisęs savo deklaraciją.

Anksčiau R.Karbauskis jau taisė ir Valstybinei mokesčių inspekcijai pateiktą turto deklaraciją, nes, kaip pats sakė, buvo pamiršęs nurodyti iš Ispanijos banko imtą paskolą ir Ispanijoje turimą turtą.

Vasarį R. Karbauskis delfi.lt pateikė pirminę ir patikslintą deklaraciją už 2015 metus. Tuomet jis sakė, kad L. Karbauskienė naudojasi įmonės automobiliu.

Šioje delfi.lt pateiktoje deklaracijoje nurodoma, kad Ispanijoje R. Karbauskis turi du butus ir du gyvenamuosius namus. Vieno buto vertė siekia 146 tūkst. eurų, kito – 238 tūkst. eurų. Vieno gyvenamojo namo vertė – 118 tūkst. eurų, antro – 329 tūkst. eurų.

Deklaraciją politikas buvo priverstas patikslinti po to, kai „Lietuvos rytas“ surado politiko nedeklaruoto turto užsienyje. Tuomet Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija nutarė pradėti tyrimą ir išsiaiškinti, ar „valstiečių“ lyderis R.Karbauskis nepažeidė teisės aktų teikdamas informaciją apie turimas paskolas ir kitus sandorius savo deklaracijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius