-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 10 /11:23

Ramūnas Karbauskis žada didesnius nemalonumus Justui Džiugeliui: kreipsis į prokuratūrą

Kalbėdamas prieš pirmąjį rudens sesijos posėdį Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis užsiminė, kad frakcijoje svarstomam Justui Džiugeliui gali grėsti dar didesni nemalonumai nei pašalinimas.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

R.Karbauskis tikino, kad sesijoje laukia svarbūs sprendimai dėl referendumo dėl dvigubos pilietybės, sveikatos apsaugos reformos tęstinumas ir kiti darbai. Visgi, jau pirmąją sesijos dieną valstiečių žaliųjų laukia sudėtingas vidinės politikos sprendimas. Bus svarstomas R.Karbauskiui neįtinkančio J.Džiugelio likimas.

„Bus pirmasis frakcijos posėdis ir bus nutarta, ar frakcija kreipiasi į prokuratūrą, ar aš asmeniškai kreipsiuosi į prokuratūrą“, – dėl J.Džiugelio bandymo daryti įtaką aplinkos ministrui kalbėjo LVŽS vadovas.

Jis tikino apie frakcijos kolegos galimą bandymą daryti spaudimą dėl pakuočių tvarkymo organizacijos veiklos sužinojęs neseniai.

„Tai yra dalis informacijos, kurią tirs prokuratūra. Yra ir žymiai daugiau informacijos apie kitas veikas“, – aiškino R.Karbauskis, pridurdamas, kad tos veikos susijusios su socialinėmis įmonėmis.

Paklaustas, kas jam suteikė šią informaciją, R.Karbauskis lakoniškai teigė, kad apie tai kalbėjo su kitais Seimo nariais.

„Informacijos, kurią pateikė Seimo nariai, teigdami, kad yra konkrečios įmonės, kurios patiria spaudimą“, – patikslino jis.

Prezidentės žodžiuose pamatė įžeidimą

Valstiečių žaliųjų lyderis skundėsi ir dėl prezidentės pozicijos. Jo teigimu, Dalios Grybauskaitės teiginiai apie „viršūnes ir žemumas“ yra nepagarbūs.

„Čia jau darosi kažkoks žanras vadinti runkeliais... Tik kita forma – aukštumos ir apačios. Mes apačios, mes runkeliai... Tvarkoj, viskas gerai“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Jis teigė, kad tyrimo komisijoms yra politinės valios ir jos veiks. „Mes norime suprasti, kodėl buvo tie sprendimai“, – kalbėdamas apie buvusių vyriausybių veiklą sakė jis.

„Gal Gabrielius Landsbergis nenori, kad būtų šnekamasi apie jo pietus su „MG Baltic“ vadovu „Stiklių“ restorane, bet visuomenė turi žinoti“, – aiškino R.Karbauskis.

Premjeras dėl J.Džiugelio likimo dar nenusprendė

Premjeras Saulius Skvernelis lakoniškai atsakinėjo į klausimą apie Seime siūlomas kurti naujas tyrimo komisijos. Jo manymu, Seimo nariai patys turi apsispręsti dėl tokių komisijų reikalingumo.

Premjeras teigė nekalbėjęs su aplinkos ministru Kęstučiu Navicku, kuris apkaltino Seimo narį Justą Džiugelį bandymu daryti įtaką sprendimuose dėl pakuočių tvarkymo organizacijų „Ne, neturėjau galimybės pakalbėti“, – trumpai atkirto S.Skvernelis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Seime pradedama rudens sesija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Seime pradedama rudens sesija

Jis teigė, kad išklausys J.Džiugelio poziciją ir lauks kitokios informacijos, kurią žada pateikti R.Karbauskis. „Aš visą laiką noriu, kad kuo daugiau žmonių būtų frakcijoje. Jei yra būdų, kad frakcija nemažėtų, tai reikia taip daryti“, – abstrakčiai svarstė premjeras.

„Kiekvienas valdančiųjų žmogaus išėjimas reiškia, kad balsų priimti sprendimams yra mažiau“, – konstatavo jis.

Aplinkos ministras: „Prašė manęs, kad pareigūnai netikrintų“

LVŽS frakcija pirmadienį spręs dėl partijos lyderį bei frakcijos seniūną kritikuojančio J. Džiugelio pašalinimo iš frakcijos.

Aplinkos ministras K.Navickas praėjusią savaitę pasisakė apie J.Džiugelio bandymą jam daryti įtaką. „Ponas J.Džiugelis yra prašęs manęs, kad mūsų pareigūnai, konkrečiai – Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai – netikrintų vienos pakuočių tvarkymo organizacijos.

Motyvavo tuo, kad jie gali būti per daug akylūs, per daug intensyviai tikrina“, – LRT televizijai sakė aplinkos ministras.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kęstutis Navickas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kęstutis Navickas


Ministras tvirtino pasitaręs su patarėju korupcijos prevencijai ir paprašęs, kad J. Džiugelis nurodytų, kieno tai prašymas, bet jis esą neatsakė ir pokalbis tuo baigėsi.

„Pasidalinau šiuo įvykiu, nes J.Džiugelis niekada nedirbo atliekų sektoriuje“, – sakė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius