Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2015 04 30

Ramūnas Vilpišauskas: Dainius Pavalkis galėjo delsti atsistatydinti dėl neįtikinamų argumentų

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis atsistatydinti iš pareigų galėjo delsti dėl neįtikinamų „darbiečių“ argumentų, teigia Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto direktorius profesorius Ramūnas Vilpišauskas.
Ramūnas Vilpišauskas
Ramūnas Vilpišauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Veikiausiai Darbo partijos vadovybės argumentai, kuriais buvo grindžiamas poreikis jam pasitraukti iš ministro pozicijos nepasirodė įtikinami. Ne tik jam, bet, kaip girdėjome, ir premjerui ir prezidentei. Su tuo ir siečiau tokį delsimą“, – BNS ketvirtadienį sakė R.Vilpišauskas.

Jo požiūriu, susiklosčiusi situacija atskleidžia ir politinės kultūros problemas, kai ministro atšaukimas viešai beveik nebuvo paaiškintas, o pats ministras tokio sprendimo negerbė.

„Viena – argumentai, kuriuos naudoja Darbo partija tokioje situacijoje, atšaukdama savo deleguotą ministrą – tų argumentų kokybė, įtikinamumas. O kita bėda – paties ministro elgesys, nes vis dėlto jis deleguotas Darbo partijos ir tapęs ministru būtent partijos sprendimu“, – teigia R.Vilpišauskas.

Susirūpino reitingais?

Politologo nuomone, koalicijos gyvybingumui ši istorija didelės įtakos neturės, nes buvimas tarp valdančiųjų suteikia partijoms daugiau matomumo.

„Darbo partija norą būti matoma veikiausiai išnaudoja ir šioje istorijoje“, – teigia R.Vilpišauskas. Jis abejoja, ar dalykiniai nesutarimai galėtų paskatinti Darbo partiją apleisti valdančiąsias pozicijas.

Pasak R.Vilpišausko, Darbo partijos susirūpinimas smunkančiais reitingais gali lemti tai, kad „mes galime matyti ir daugiau įvairių rokiruočių ir sprendimų, kurie palaikytų dėmesį Darbo partijai, valdančiajai koalicijai ar atskiriems darbo partijos ministrams“.

Įteikė atsistatydinimo pareiškimą

Švietimo ir mokslo ministras ketvirtadienį įteikė atsistatydinimo pareiškimą. Darbo partijos vadovybės kritikos sulaukęs D.Pavalkis pareiškė, kad likdamas ministro poste negalėtų būti objektyviai vertinamas.

Darbo partijos vadovai teigė, kad D.Pavalkis nevykdė partijos ir Vyriausybės programos, dėl to sekmadienį nuspręsta atšaukti jį iš pareigų, tačiau politikas iki ketvirtadienio delsė priimti sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius