Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2022 01 07

Rasta vieta neringiškių amžiaus svajone virtusiems teniso kortams

„Dar vaikas būdamas girdėjau apie planus statyti Kuršių nerijoje dengtus teniso kortus. Šios dienos naujiena apie skirtą sklypą – lyg stebuklas. Vis žingsnis į priekį, ne atgal. Jei pasiseks, galbūt suspėsiu ir kapsulę įkasti“, – optimizmo nestokojo Neringos meras Darius Jasaitis, pranešęs apie gautą sklypą teniso kortams statyti.
Preila – mažai greičio ir daug tylos
Kuršių nerija / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Nacionalinė žemės tarnyba pranešė perdavusi Neringos savivaldybei 0,7 hektaro ploto sklypą patikėjimo teise Purvynės gatvėje. Čia turės būti įrengti dengti teniso kortai.

Žemė paskirta po dešimtmečio

Kaip teigė Neringos meras D.Jasaitis, ši žinia – ilgai laukta. Dengtų teniso kortų statybas savo svarba Kuršių nerijoje jis palygino su nacionaliniu stadionu Lietuvai.

Apie planus statyti dengtus teniso kortus kalbėta ne viena dešimtmetį.

Apie tai, anot Neringos mero, aktyviau kalbėta dar Gedimino Kirkilo Vyriausybės laikais. Dengtų teniso kortų statybos buvo numatytos ir Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo plane 2012-aisiais.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Tenisas
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Tenisas

„Taigi, per dešimtmetį pavyko perimti žemės sklypą. Tai, kaip viskas vyksta Kuršių nerijoje – dar, sakyčiau, gana greitai. Nacionalinė žemės tarnyba nurodė, kad kortus turi statyti savivaldybė. Bandysime kalbėtis, ar čia neginčijama teisė, ar mes galime skelbti konkursą. Skaičiuota, kad tokie kortai kainuotų apie 3 mln. eurų. Mūsų savivaldybės biudžetui, kuris metams siekia apie 10 mln. eurų, tai yra didžiulė suma. Kone trečdalis metinio biudžeto. Tad bandysime aiškintis, ar tokius kortus gali statyti verslas, nes kiek anksčiau jie yra rodę iniciatyvas“, – kalbėjo Neringos meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius