Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 05

Rastas negyvas Panevėžio rajone dingęs mažametis amžinojo poilsio atgulė Miežiškių kapinaitėse

Ketvirtadienį Panevėžio rajone, Miežiškių kapinaitėse amžinojo poilsio atgulė dviejų metukų Rokas. Sausio pabaigoje dingusio mažylio kūnas buvo rastas praėjusią savaitę Steponiškių kaime. Vaiko kūną upėje rado žvejys.
Panevėžio rajone rasto negyvo mažamečio laidotuvės
Panevėžio rajone rasto negyvo mažamečio laidotuvės / „Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Palydėti mažylio į paskutiniąją kelionę susirinko artimieji, Panevėžio rajono Miežiškių miestelio bendruomenė.

Seniūnas: reikia nusiraminti ir gyventi

Miežiškių seniūnijos seniūnas Albinas Jacevičius naujienų portalui JP sakė, kad atradus nuskendusio mažojo Roko kūną, tėvams teko iš naujo išgyventi juos ištikusią nelaimę.

„Skausminga viskas. Susitaikyti su tokia nelaime – sudėtinga. Juolab, kad po nelaimės šeima išsikėlė ir dabar gyvena Miežiškiuose. Mažąjį Roką palaidojo Miežiškių kapinaitėse. Bendruomenė prie laidotuvių prisidėjo. Nepaliko jų vienų bėdoje“, – liūdnai kalbėjo seniūnas.

„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Panevėžio rajone rasto negyvo mažamečio laidotuvės
„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Panevėžio rajone rasto negyvo mažamečio laidotuvės

Mažylio kūnas buvo rastas praėjusią savaitę

Dvimetis mažylis po daugiau nei dviejų mėnesių trūkusių paieškų buvo rastas praėjusį penktadienį. Apie Nevėžio upėje rastą kūną pareigūnus informavo žvejys. Jis upėje pastebėjo neatpažintą objektą, kuris jam pasirodė panašus į mažą kūnelį.

Ugniagesiai vaiko kūnelį rado plūduriuojantį vandenyje, maždaug 1 metro atstumu nuo kranto.

Vaikas dingo iš kiemo

Apie vaiko dingimą policijos pareigūnus sausio 31 d. informavo jo tėvai – jie nurodė, kad neranda kieme su tėvu buvusio berniuko.

Netoliese sodybos teka Nevėžio upė, todėl buvo keliama nelaimingo atsitikimo versija, kad vaikas galėjo nuslysti į vandenį ir būti nuneštas srovės.

Dingusio dviejų metukų Roko ieškojo gausios gyventojų ir pareigūnų pajėgos. Vaiko paieškai buvo pasitelkti kinologai su šunimis, gelbėtojai-narai, kariai.

Sausio 31-ą šeima leido laiką namuose – motina su vaiku buvo kambaryje, o tėvas nuosavo namo kieme skaldė malkas. Netrukus vaikas išėjo pas tėvą. Tačiau mama nė neįtarė, kad tai pasibaigs taip, kaip pasibaigė. Po kiek laiko, pasakojo mama, iš lauko grįžo ir vaikelio tėvas.

Supratę, kad nei tėtis, nei mama nematė į lauką išėjusio mažylio, pradėjo šukuoti kiemą ir pievas, esančias aplink jį. Netrukus ant kojų buvo sukeltos ir specialiosios tarnybos. Didžiausia vaiko tėvų baimė iš pradžių buvo visai šalia namo tekanti Nevėžio upė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius