Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2014 06 29

Referendume suskaičiuoti pirmieji rezultatai – paaiškėjo, kaip balsavo jūrininkai

Vangų piliečių aktyvumą referendume dėl žemės nustelbia šiuo metu jūroje esantys Lietuvos piliečiai. Savo poziciją, kam turi priklausyti šalies arimai, biuleteniuose išdėstė kone visi balsavimo teisę turintys lietuviai jūrininkai.
 Prieš savaitę iš Klaipėdos į Švediją plaukiančiame kelte mirė įgulos narys.
Balsuoti referendume dėl žemės galėjo 26 laivų įgulos. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Laivuose esantys Lietuvos jūrininkai balsavo išankstinio balsavimo laikotarpiu. Tad rinkimų komisija jau spėjo suskaičiuoti ir jūrininkų balsavimo rezultatus. Tačiau juos paskelbs po 20 val., uždarius visas rinkimų apylinkes.

Šįkart jūrininkai ir vėl nustebino stulbinančiu pavyzdingumu. Išplaukusių jūrininkų  aktyvumas rinkimuose visada būna kone šimtaprocentinis. Šiandieninis referendumas – ne išimtis. Šį kartą balsavimas galėjo būti rengiamas 26 laivuose.

Rinkimų komisija jau žino, kaip referendume dėl žemės balsavo laivuose esantys jūrininkai, tačiau rezultatus paskelbs tik po 20 val.

„Žinią gavome iš 24 laivų. Dar nežinau, kodėl pora laivų nedalyvavo referendume. Gal įgulos išsivažinėjo, gal laivus planuojama parduoti. Tačiau visi kiti balsavo pavyzdingai“, – pasakojo „Jūreivių“ rinkimų apylinkės pirmininkas Adomas Usenavičius.

Savo valią referendume galėjo pareikšti 485 šiuo metu jūroje esantys Lietuvos piliečiai. Balsavo  423.

Rinkimų įstatymas numato, kad balsavimai rengiami tik tuose laivuose, kurių  kapitonas yra Lietuvos pilietis, o įguloje yra bent penki balsavimo teisę turintys asmenys. Laivas iš Lietuvos turi būti išplaukęs likus  mažiausiai  keturioms dienoms  iki rinkimų ar referendumo ir būtinai plaukioti su mūsų  šalies vėliava.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius