Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 11

Rengiant teisės aktus bus vertinama jų administracinė našta verslui

Vyriausybė pritarė Ūkio ministerijos parengtai metodikai, pagal kurią nuo šių metų kovo 1 d. visi nauji teisės aktų projektai turės būti patikrinti įvertinant, ar juos priėmus nėra sukuriama papildoma administracinė našta verslui. Teisės aktų projektus vertins jų rengėjai, o Ūkio ministerija tikrins, ar įvertinimas buvo atliktas tinkamai.
Derybos
Derybos / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Ministerijos, kitos valstybės institucijos ir įstaigos privalės vertinti visų teisės aktų projektų administracinę naštą verslui. Pagal naująją metodiką turės būti vertinama ne tik Vyriausybei teikiamų teisės aktų projektų, bet ir ministrų, inspekcijų viršininkų įsakymų ir kitų įstatymų įgyvendinamųjų teisės aktų projektų sukeliama administracinė našta verslui. Toks vertinimas taip pat bus atliekamas ir keičiant galiojančius informacinius įpareigojimus verslui, rašoma Ministro pirmininko spaudos tarnybos išplatintame pranešime spaudai.

Tikimasi, kad ši priemonė paskatins atsisakyti neproporcingų, įmonėms brangiai kainuojančių ar nepagrįstą administracinę naštą sukeliančių įpareigojimų.

Siekiama, kad informacija iš verslo subjektų būtų renkama tik aiškiai apibrėžtais ir teisėtais tikslais ir tik tuomet, kai jos negalima gauti iš kitų šaltinių. Valstybės institucijų renkamos informacijos kiekis turėtų būti minimalus ir būtinas viešajam interesui, visuomenės saugai, sveikatai ir aplinkosaugai užtikrinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius