Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 05

Ribojimas naudoti dujų balionus – tik daugiabučiuose

Tūkstančiai socialinio tinklo vartotojų dalijasi publikacija klaidinančia antrašte. Gąsdinama visuotinu draudimu naudoti dujų balionus.
Asociatyvi iliustracija: dujų balionas
Asociatyvi iliustracija: dujų balionas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tinklalapis bukimevieningi.lt skelbia, kad „nuo 2022-ųjų lietuviai nebegalės naudoti suskystintų dujų balionų“. Antraštė – klaidinga, tačiau publikacija vien šią savaitę pasidalijo per 800 feisbuko vartotojų.

15min nuotr./Klaidinanti antraštė
15min nuotr./Klaidinanti antraštė

Bukimevieningi.lt naujieną skelbė dar birželį, todėl bendra su nuoroda atliktų veiksmų suma perkopė 3 tūkst. Publikacijai naujos gyvybės suteikė šios paskelbimas socialinio tinklo grupėse „Kaimiečiai apie niekus“ ir „Jungtinės Karalystės Lietuvių Bendruomenė Tinklas“.

Straipsnyje beveik pažodžiui pateikiamas birželio 28 d. pasirodęs Energetikos ministerijos pranešimas spaudai. Šiame pabrėžiama, kad ribojimai dujų balionams taikomi daugiabučių gyventojams.

„Atkreipiame dėmesį, kad tokių balionų daugiabučiuose negalima buvo naudoti ir iki šiol, tačiau juos nelegaliai naudoja itin didelis skaičius [...]. Atlikti tyrimai parodė, kad butų, kuriuose vis dar naudojami nesaugūs dujų balionai maistui ruošti, yra apie 40 tūkst.“, – teigiama ministerijos atsakyme 15min.

Atkreipiame dėmesį, kad tokių balionų daugiabučiuose negalima buvo naudoti ir iki šiol, tačiau juos nelegaliai naudoja itin didelis skaičius.

Daugiau apie ketinimus pakeisti dujų balionus elektra ar kitais energijos šaltiniais – čia.

Ministerija taip pat pažymi, kad draudimas galioja tik daugiabučių gyventojams. Kitur dujų balionai ir toliau galės būti naudojami.

Draudimas įsigalioja iki 2022 m. Tai reiškia, kad paskutiniai metai, kada daugiabučiuose bus galima pamatyti dujų balionų, yra 2021 m.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programoje, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius