Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 11 11

Ričardas Malinauskas Seimui išvardino, kas neturėtų tirti jo veiklos

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas mano galintis Seimui nurodinėti, kas gali tirti korupcijos apraiškas jo valdomoje savivaldybėje, o kas ne. Antradienį Seimą pasiekė R.Malinausko pasirašytas prašymas nuo Druskininkų savivaldybės reikalų tyrimo nusišalinti Seimo narius konservatorius Jurgį Razmą, Arvydą Anušauską ir liberalą Vitalijų Gailių.
Ričardas Malinauskas
Ričardas Malinauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Rašte, kuriame R.Malinauskas prisistato kalbantis visos Druskininkų savivaldybės valdančiosios koalicijos tarybos narių vardu, teigiama esą šie Seimo nariai yra komentavę Druskininkų reikalus, dėl korupcijos apraiškų patys kreipęsi į teisėsaugą, todėl negalės objektyviai atlikti tyrimo, jei jo imtis nuspręs Seimo Antikorupcijos komisija. 

Prašymą Druskininkų meras adresavo Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei, Seimo valdybai, Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui ir Seimo Antikorupcijos komisijai. 

Jame teigiama, kad A.Anušauskas yra šališkas, nes nuo 2012 m. „nuolat, aktyviai ir sistemingai pasisako apie Druskininkų savivaldybės vadovų, jo nuomone, nusikalstamą veiklą“.

„Dėl to jis ne kartą yra kreipęsis į Generalinę prokuratūrą, Specialiųjų tyrimų tarnybą, Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją“, – rašoma kreipimesi.

Panašių veiksmų, pasak Druskininkų socialdemokratų, ne kartą yra ėmęsis ir Komisijos narys J.Razma, „atvirai proteguojantis savivaldybės tarybos daugumai oponuojantiems privatų verslą turintiems tarybos nariams palankius sprendimus.“ Koks tai verslas ir kokie sprendimai, kreipimosi autoriai neįvardija.

V.Gailius šališku vadinamas už tai, kad persiunčia iš Druskininkų opozicijos atstovų gautus skundus teisėsaugos institucijoms. 

Nė vienas iš Seimo narių R.Malinausko užgaidų vykdyti neketina. J.Razma tikina, kad tokio įžūlumo seniai neregėjęs.

„Nematau jokio pagrindo nusišalinti, nes neturiu jokių privačių interesų Druskininkuose. O dėl tam tikrų komentarų inicijuojant parlamentinius tyrimus – jų būdavo kiekvienu tokiu atveju, bet nė karto nebuvo keliamas klausimas dėl nusišalinimo.

Kita vertus, panašu, kad mūsų dalyvavimo tyrime bijomasi. Juk kaip tik po mūsų inicijuoto įstatymo pataisų ir teismo nutarimo teko pripažinti neteisumą leidžiant laikraštį „Mano Druskininkai“, yra ir mano kartu su E.Masiuliu kreipimasis į teismą dėl pažeidžiant įstatymą Druskininkų savivaldybėje nesudaromų Kontrolės, Etikos, Antikorupcijos komisijų“, – sako  konservatorius.

Primename, kad Antikorupcijos komisija jau ruošėsi pradėti galimų korupcijos apraiškų Druskininkų savivaldybėje tyrimą, tačiau tam kelią užkirto šio kurorto mero partiečiai ir vienas Darbo partijos narys. 

Taip pat Seimas po pateikimo yra pritaręs nutarimo projektui, pagal kurį Antikorupcijos komisijai būtų pavesta ištirti Druskininkų savivaldybės valdomų bendrovių veiklos teisėtumą, Vietos savivaldos įstatymo nuostatų pažeidimus Druskininkų savivaldybėje ir kitus įtarimų sukėlusius valstybės ir savivaldybės institucijų priimtus sprendimus, tiesiogiai susijusius su Druskininkų savivaldybe arba savivaldybės tarybos nariais.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius