-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 16

Rimantas Šadžius: 2016 metų PVM ir GPM pajamų prognozė – konservatyvi

Finansų ministras atmeta Valstybės kontrolės kritiką dėl pernelyg optimistiškai suplanuotų pajamų iš pridėtinės vertės (PVM) ir gyventojų pajamų mokesčių (GPM) 2016 metais. Anot Rimanto Šadžiaus, šių pajamų prognozė yra konservatyvi.
Rimantas Šadžius
Rimantas Šadžius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Drįsčiau nesutikti su Valstybės kontrolės išvadomis dėl gyventojų pajamų mokesčio ir pridėtinės vertės mokesčio pajamų planavimo. Šiuo metu pateiktame Seimui biudžeto projekte šių mokesčių pajamų planai, mano nuomone ir daugelio specialistų vertinimu, yra labai konservatyvūs“, – pirmadienį po Vyriausybės pasitartimo žurnalistams sakė R.Šadžius.

„Manau, mes galime tikėtis didesnių (nei numatyta biudžeto projekte – BNS) ir pridėtinės vertės mokesčio, ir gyventojų pajamų mokesčio įplaukų kitais metais“, – pridūrė ministras.

Jis taip pat pabrėžė, kad Finansų ministerija ir Valstybinė mokėsčių inspekcija (VMI) šiuo metu gerina mokesčių administravimą, ir tai duoda apčiuopiamą rezultatą

„Gauname papildomas viršplanines pajamas akcizo, taip pat pagerėjo surinkimas pridėtinės vertės mokesčio. Yra tam tikras pagerėjimas gyventojų pajamų mokesčio ir socialinio draudimo įmokų, kurios skaičiuojamos už darbo užmokestį, surinkime“, – tvirtino R.Šadžius.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Seime pradėta svarstyti 2016 metų biudžetas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Seime pradėta svarstyti 2016 metų biudžetas

Pasak jo, teigiamas permainas lėmė ne tik augantys atlyginimai, bet ir pagerėjęs VMI ir „Sodros“ bendradarbiavimas, dėl kurio sumažėjo „vokeliuose“ mokamų atlyginimų.

„Vokelių legalizavimas, man atrodo, yra ta sritis, kurioje mokesčių inspekcija ir „Sodros“ kontrolinės tarnybos galės pasireikšti ir 2016 metais“, – sakė ministras.

Valstybės kontrolė, įvertinusi 2016 metų biudžeto projektą, pirmadienį pareiškė, kad kitų metų PVM ir GPM pajamos prognozuojamos pernelyg optimistiškai. Kontrolieriai taip pat nurodė, kad valdžios finansų ilgalaikio tvarumo rizika yra ne maža, kaip teigia Finansų ministerija, o vidutinė.

Pajamų iš mokesčių į valstybės ir savivaldybių biudžetus kitąmet planuojama gauti 6,666 mlrd. eurų, arba 5,1 proc. daugiau nei planuojama šiemet. Planuojamos PVM pajamos siekia 3,054 mlrd. eurų, GPM pajamos – 1,477 mlrd. eurų, arba atitinkamai, arba atitinkamai 3,8 proc. ir 5,3 proc. daugiau nei numatyta šių metų biudžete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius