Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 02

Rimantas Šadžius nemato galimybių mokytojų algoms skirti pinigų iš rezervų fondų

Finansų ministras Rimantas Šadžius nemano, kad mokytojų algų didinimui vertėtų naudoti švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės siūlomus šaltinius – Rezervinį (stabilizavimo) fondą arba Vyriausybės rezervo fondą.
Rimantas Šadžius
Rimantas Šadžius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ne, nėra“, – trečiadienio rytą sakė R.Šadžius, BNS paklaustas, ar yra šansų, kad mokytojų algoms būtų panaudoti minėti fondai.

R.Šadžių ir A.Pitrėnienę trečiadienio rytą priima premjeras Algirdas Butkevičius. Jie aptars galimybes šiemet skirti papildonų pinigų pedagogų algoms didinti.

Antrą savaitę streikuojantys tūkstančiai pedagogų reikalauja visiems mokytojams nuo rugsėjo 5 proc. pakelti algas, tam reikėtų papildomai daugiau kaip 12 mln. eurų. Švietimo ir mokslo ministerija sako galinti iš švietimui skirtų asignavimų rasti tik apie pusę šios sumos, o likusią dalį siūlo skirti iš Rezervinio (stabilizavimo) fondo arba iš Vyriausybės rezervo fondo.

Švietimo profesinės sąjungos streiką paskelbė praėjusią savaitę, vasario 22 dieną. Tuomet 233 švietimo įstaigose streikavo per 5 tūkst. pedagogų. Nuo to laiko streiko mastas sumažėjo: šios savaitės antradienį streikavo apie 2,9 tūkst. pedagogų, streikas vyko 120 mokyklų ir darželių.

Iš viso Lietuvoje veikia daugiau kaip 2300 bendrojo ugdymo mokyklų, ikimokyklinio ir neformaliojo ugdymo įstaigų. Ministerijos duomenimis, jose dirba per 50 tūkst. pedagogų.

Kiek daugiau nei savaitę streikuojančių pedagogų atstovai sako, kad streikas tęsis bent iki tol, kol valdžia ras daugiau kaip 12 mln. eurų mokytojų algų didinimui nuo šio rugsėjo. Pradėdami streiką jie kėlė didesnius reikalavimus, bet praėjusią savaitę paskelbė sutiksiantys su mažesniu algų didėjimu.

Atlyginimai mokytojams pastarąjį kartą buvo pradėti didinti nuo 2016 metų sausio. Ministerijos skelbiamais Statistikos departamento duomenimis, vidutinis Lietuvos mokytojo atlyginimas, neatskaičius mokesčių, siekia 823,4 euro per mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius