Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 16

Rinkiminė savaitė – be susirgusios VRK pirmininkės

Pastaruoju metu kritikos sulaukusi Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Jolanta Petkevičienė dingo iš viešosios erdvės – net ir komisijos posėdyje paskutinį sykį ji dalyvavo tik šį pirmadienį. Pasirodo, rinkimus organizuojančios institucijos vadovė sunegalavo.
Jolanta Petkevičienė
Jolanta Petkevičienė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Sunki savaitė

„Tai yra tikras chaosas“, – apie šios savaitės įvykius, kai vėl į rinkimus buvo grąžinti prieš tai pašalinti kandidatai į Anykščių ir Visagino merus, rėžė prezidentas Gitanas Nausėda.

Jo teigimu, tokie įvykiai menkina pasitikėjimą rinkimų sistema, kelia abejonių rinkimų rezultatais, o VRK nariai turėtų pagalvoti apie savo galimybes dirbti.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Gitanas Nausėda
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Gitanas Nausėda

15min primena, kad šią savaitę, išankstinio balsavimo išvakarėse arba jau jam vykstant, į rinkimus buvo grąžintas „valstiečių“ kandidatas į Anykščių rajono merus Kęstutis Tubis ir „Laisvės ir teisingumo“ kandidatė Visagine Dalia Štraupaitė.

Abu jie – teisti dėl korupcijos, todėl po pirmo turo, sulaukus teismų išaiškinimų, buvo pašalinti iš rinkimų. Vis dėlto, galutiniai teismų sprendimai buvo palankūs kandidatams.

Visa tai sukėlė kritišką politikų reakciją, kadangi kitąmet VRK laukia gerokai sudėtingesnė užduotis – Prezidento, Europos Parlamento ir Seimo rinkimų organizavimas.

Tuo metu į rinkimus grąžinti kandidatai tvirtino, kad rinkimai minėtose savivaldybėse turėtų būti rengiami iš naujo.

Nedarbingumas nuo antradienio

VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė informavo 15min, kad nedarbingumas komisijos pirmininkei išduotas nuo antradienio, kovo 14 dienos, iki ateinančio penktadienio, kovo 17 dienos.

„VRK pirmininkė J.Petkevičienė jau nuo šios savaitės pirmadienio buvo stipriai peršalusi ir jautėsi prastai“, – teigė komisijos atstovė spaudai.

Jos teigimu, pagal galimybes komisijos pirmininkė pirmadienį darbą organizavo nuotoliniu būdu – jungėsi į pasitarimus dėl rinkimų organizavimo, dalyvavo vykusiame posėdyje.

Vis dėlto, dėl blogėjančios savijautos pirmininkavimą posėdžiui perdavė savo pavaduotojui Andriui Puksui.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Puksas, Jolanta Petkevičienė, Maksimas Reznikovas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Puksas, Jolanta Petkevičienė, Maksimas Reznikovas

Antradienį, pasak VRK atstovės, pirmininkės simptomai nelengvėjo, todėl buvo kreiptasi į medikus ir nuo tos dienos J.Petkevičienei paskirtas nedarbingumas.

„Mūsų žiniomis, pirmininkei paskirtas gydymas namie. VRK pirmininko pareigas J.Petkevičienės nedarbingumo laikotarpiu paskirtas eiti pavaduotojas A.Puksas. Komunikacijos klausimais pirmininkei atstovauja pavaduotojas Maksimas Reznikovas“, – sakė I.Ramanavičienė.

Ji taip pat pabrėžė, kad institucijos veikla dėl J.Petkevičienės ligos nesutriko, balsavimo organizavimas vyksta, o rinkimai tęsiasi.

„Kartu su kolegomis nuoširdžiai linkime jai sveikatos ir sustiprėjus lauksime jos sugrįžtant į darbus“, – sakė VRK atstovė spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius