Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 11

Į Krikščionių sąjungą kviečiamas Rokas Masiulis: „Mano kelias suka į verslą, ne politiką“

Krikščionių sąjungą šeštadienį subūręs Seimo narys Rimantas Jonas Dagys jau kviečia Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį ir buvusį susisiekimo ministrą Roką Masiulį prie jos prisijungti ir galbūt net perimti pirmininko poziciją. Tačiau V.Pranckietis kartoja jokių atsakymų dar neduosiantis, o R.Masiulis sako rinkimuose nedalyvausiantis.
Rokas Masiulis
Rokas Masiulis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Antradienį „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ Krikščionių sąjungos pirmininku šeštadienį išrinktas R.J.Dagys pripažino, kad kviečia prisijungti ir galbūt net užimti naujos partijos pirmininko poziciją du žmones – Seimo pirmininką V.Pranckietį ir buvusį susisiekimo ministrą R.Masiulį.

„Pirmiausia tokio kvietimo kaip tokio nėra. Kalbamės su daugeliu žmonių. Taip, aišku, tarp kalbančių apie tuos žmones yra ir šitie žmonės, su jais yra diskutuojame. Jei jie apsispręs ateiti, tai, aš manau, tvarkoj, viskas gerai, nes jų pasaulėžiūra yra labai artima, bet tai yra jų asmeninis apsisprendimas, ar jie norės tai daryti, ar ne“, – paklaustas, ar kviečia V.Pranckietį arba R.Masiulį ir užleistų vienam iš jų pirmininko vietą, kalbėjo R.J.Dagys.

J.R.Dagys yra mane kalbinęs. Kaip ir ne viena kita partija. Tačiau mano kelias suka į verslą, ne politiką. Rinkimuose dalyvauti neplanuoju, – teigia R.Masiulis.

Pats Seimo pirmininkas sutikti tapti R.J.Dagio partijos kolega neskuba.

„Pokalbis buvo, buvo ir kvietimas, tačiau jokio atsakymo Seimo pirmininkas nėra davęs nei J.R.Dagiui, nei kitoms politinėms jėgoms“, – V.Pranckiečio atsakymą perdavė jo atstovė spaudai Karolina Frolovienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis

„Lietuvos ryto“ televizijoje Krikščionių sąjungos pirmininkas tikino, kad sprendimo dar nėra priėmęs ir R.Masiulis.

„Nenorėčiau spekuliuoti. R.Masiulis pats apsi... jis pats žino, kas vyksta. Informacijos jam tikrai nestinga. Jis pats turi priimti sprendimą. Mes specialiai nei spaudžiame, nei ką nors darome, tiesiog kviečiame visus burtis“, – kalbėjo J.R.Dagys.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rimantas Jonas Dagys
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rimantas Jonas Dagys

Buvęs susisiekimo ministras tikina sprendimą jau priėmęs ir rinkimuose dalyvauti neplanuojantis.

„J.R.Dagys yra mane kalbinęs. Kaip ir ne viena kita partija. Tačiau mano kelias suka į verslą, ne politiką. Rinkimuose dalyvauti neplanuoju“, – 15min antradienį nurodė R.Masiulis.

15min primena, kad pastaruoju metu buvusio susisiekimo ministro pavardė nuolat skambėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio lūpose, kai šis tikino, kad R.Masiulio ryšius turėtų tirti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). STT jau gavo R.Karbauskio informaciją, šiuo metu ją vertina.

R.Masiulis šiuo metu yra Vilniaus šilumos tinklų valdybos narys, susisiekimo ministro pozicijos jis neteko pernai liepą, kai valdantieji nutarė praplėsti koaliciją ir šią poziciją perleido naujo ministro Jaroslavo Narkevičiaus atstovaujamai Lietuvos lenkų rinkimų akcijai – Krikščioniškų šeimų sąjungai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius