Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 24

Rolandas Paksas apie britų sprendimą: „Užmerkti akių po to, kas įvyko, jau nebegalima“

Penktadienį Jungtinėje Karalystėje triumfuoja UKIP partijos lyderis Nigelas Farage'as ir jo šalininkai. Britai nedidele dauguma nusprendė palikti Europos Sąjungą. N.Farage'o vadovaujamos Europos Parlamento frakcijos narys, partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas pripažino, kad tokia frakcijos lyderio sėkmė nustebino.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

R.Pakso teigimu, britų sprendimą reikia gerbti, nes tai žmonių pademonstruota valia.

„Referendumas buvo kaip toks akstinas, keliantis grėsmę daiktas, kuris galėjo įvykti ar neįvykti. Aš buvau šalininkas, kad britai pasiliktų“, – kalbėjo Europos Parlamento narys.

„Bet mano prognozės buvo klaidingos, britai visiškai nusivylė Europos Sąjunga, nusivylė nerimtais Briuselio demokratais, nusivylė direktyvomis, kurias turėjo įgyvendinti, primetama valia“, – konstatavo R.Paksas.

„Manau, kad tas išcentrinis procesas turės didelį pagreitį. Jau dabar ir italai, ir prancūzai, ir austrai patariamaisiais referendumai, diskusijomis dėl euro startuoja su tuo procesu“, – teigė jis.

Europarlamentaras priminė, kad britai jau ilgą laiką turėjo konfliktų su ES, o dėl pasilikimo balsuojama antrą kartą.

Išstojimo šalininkų nesveikins

Paklaustas, ar jau pasveikino savo frakcijos lyderį N.Farage'ą su jo švenčiama pergale, R.Paksas atsiribojo nuo bičiulystės su britų kraštutinių dešiniųjų lyderiu.

„Bičiuliai gal yra per stipriai pasakyta. Jis yra mano frakcijos Europos parlamente vadovas“, – pabrėžė politikas.

„Farage'o partijos vienas pagrindinių tikslų buvo šis referendumas ir sėkmė jame. Dabar laukia didelis darbas. Man neaišku, kokį kelią dabar ši partija pasirinks, nes jos motto buvo pasitraukimas iš ES.

Ant šios platformos jie rinko balsus“, – apie UKIP sėkmę kalbėjo jis, pabrėždamas, kad ministras pirmininkas Davidas Cameronas užsižaidė, rinkdamas UKIP rėmėjų balsus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nigelas Farage'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nigelas Farage'as

Apie referendumą Lietuvoje dar negalvoja

R.Paksas akcentavo, kad norėjo britų pasilikimo ES ir būtent iš vidaus keistų Briuselio biurokratinį aparatą.

„Būtų gerai, kad kiekvienos valstybė, tuo pačiu ir Lietuvos, balsas būtų girdimas, o ne kelių valstybių“, – pabrėžė jis.

Paklaustas, ar ES politikai nesikeičiant ir pats R.Paksas inicijuotų referendumą dėl Lietuvos išstojimo, jis susilaikė nuo skubotų išvadų.

„Per drąsus klausimas šiandien ryte. Bet noriu pasakyti, kad užmerkt akių po to, kas įvyko, jau nebegalima. Jau reikia sprendimų“, – sakė R.Paksas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius