Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 14

Rožyno gyventojus nustebino pasklidę balti milteliai: techninė avarija bendrovėje „Roquette Amilina“

Ketvirtadienio rytą Rožių gatvės gyventojai liko apstulbę kaip kiemuose išvydo „sniegą“. „Šiandien visas Rožynas atsibudo baltas ir apsnigtas, stovim visi prie baltų automobilių. Šiltnamiai, lauko baldai, langai, stogai – viskas balta. Nesuprantame, kas vyksta“, – paskambinusi į naujienų portalą JP kalbėjo Rožių gatvėje gyvenanti Agnė.
Balta medžiaga ant automobilių Rožyne
Balta medžiaga ant automobilių Rožyne / Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžyje“ nuotr.

Ji spėja, kad tai gali būti krakmolas. „Ši medžiaga netirpsta, lijo lietus, ant automobilio susiformavo keista masė, nuėjo baltais taškais. Formuojasi kažkokia košė ir paprastai su vandens čiurkšle nenuplausi, reikia trinti. Gal tai miltai, gal krakmolas. Mama sako, kad gal čia soda, bet ji būtų ištirpusi po nulyto lietaus. Baltai nusėti visi kaimynai link Pievų gatvės“, – pasakojo panevėžietė.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžyje“ nuotr./Balta medžiaga ant automobilių Rožyne
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžyje“ nuotr./Balta medžiaga ant automobilių Rožyne

Avarija įmonėje „Roquette Amilina“

Susisiekus su Panevėžio aplinkos apsaugos inspekcijos vyriausiuoju specialistu Alfredu Breive, paaiškėjo, kad Rožyną greičiausiai užliejo krakmolas, įvykus techninei avarijai įmonėje „Roquette Amilina“.

„Kiek girdėjau, bendrovėje buvo avarija, trūko rankovė ir į aplinką išpūtė krakmolą ar miltus. Nieko čia baisaus nėra, tik, žinoma, problemos gyventojams. Šiuo metu aplinkosauga išsiuntė ekipažą patikrinimui, todėl daugiau informacijos šiuo metu neturiu“, – trumpai paaiškino A.Breivė.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžyje“ nuotr./Balta medžiaga ant automobilių Rožyne
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžyje“ nuotr./Balta medžiaga ant automobilių Rožyne

Ne pirmas kartas

Specialistas pažymėjo, kad tokia avarija įvyksta ne pirmą kartą.

„Buvo tekę ir man asmeniškai su tuo susidurti. Tada bendrovė „Roquette Amilina“ padėjo žmonėms: nuplovė automobilius, sutvarkė visą aplinką ir t.t. Patys tuo užsiėmė ir geranoriškai visiems padėjo – jiems atsitiko nelaimė, jie ir sutvarkė. Tada ranka nenumojo, nežinau, kaip bus dabar, bet, manau – viskas gerai“, – naujienų portalui JP sakė A.Breivė.

Bendrovė apgeilstauja ir atsiprašo panevėžiečių

Kaip naujienų portalą JP informavo bendrovės „Roquette Amilina“ atstovai, nakties metu iš liepos 13 d. į 14 d., buvo užfiksuota avarinė situacija – krakmolo džiovyklos ciklonų užsikišimas.

„Buvo fiksuotas sauso krakmolo išmetimas iš krakmolo džiovyklos į aplinkos orą. Nedelsdami krakmolo džiovyklos darbą sustabdėme, tačiau krakmolo dulkės spėjo pasklisti ore. Apie įvykį buvo informuotos atsakingos institucijos. Krakmolas nekenksmingas ir sveikatai nepavojingas“, – rašome bendrovės atsakyme.

„Roquette Amilina“ atstovai teigė, jog yra suburta speciali darbo grupė, kuri aiškinasi avarijos priežastis ir rūpinasi avarijos likvidavimo darbais.

„Mūsų tikslas yra suprasti, kas nutiko ir rasti būdų, kaip ateityje išvengti panašių incidentų. Atidžiai stebime situaciją ir glaudžiai bendradarbiaujame su už aplinkos apsaugą atsakingomis institucijomis. Bendrovė apgailestauja dėl gyventojams sukeltų nepatogumų“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius