Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 11

Rukloje ir Kaune prisieks šauktiniai

Penktadienį Rukloje ir Kaune Lietuvos valstybei prisieks apie 460 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių, pranešė Krašto apsaugos ministerija.
Šauktinių savanorių pirmoji diena
Šauktinių savanorių pirmoji diena / Ievos Budzeikaitės nuotr.

Rukloje prisieks 263 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai. Iš jų 158 jaunuoliai devynių mėnesių tarnybą yra pasirinkę atlikti Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalione, kiti 105 kariai pirmąsias aštuonias savaites dalyvauja baziniame kario kurse Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke.

Juozo Vitkaus inžinerijos batalione, dislokuotame Kaune, prisieks 199 šauktiniai kariai, iš jų 193 vaikinai ir šešios merginos. Tai pirmoji po beveik septynerių metų pertraukos batalione prisieksianti nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių laida.

Šie jaunuoliai devynių mėnesių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą daliniuose pradėjo lapkričio 24 dieną. Visi jie šį tarnybos būdą pasirinko savo noru arba patekę į šaukimo sąrašus pareiškė norą ją atlikti pirmumo tvarka.

Pirmąsias aštuonias savaites šauktiniai kariai dalyvauja baziniame kario kurse. Jo metu kariai lanko teorines paskaitas, mokosi rikiuotės ir karinio statuto, karinės taktikos, inžinerijos, topografijos, ryšių ir medicinos, susipažįsta su ginklais ir ryšio priemonėmis. Po bazinio kario kurso kariams prasidės specialisto rengimo etapas. Kolektyvinio rengimo metu šauktiniai bus mokomi veikti savo padalinio sudėtyje, atlikti jiems paskirtas užduotis.

Šiemet atkūrus šaukimą į privalomąją karo tarnybą, planuojama iš viso pašaukti 3 tūkst. jaunuolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius