Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 02 09

Ruošdamiesi rinkimams Vilniaus politikai peržiūrinėja savivaldybės sutartis

Vos lapkričio pabaigoje Vilniaus savivaldybės administracijos ir bendrovės „City Service“ pasirašyta sutartis dėl švietimo įstaigų priežiūros gali būti nutraukta. To siekia dalis tarybos narių, kuriems pavyko sulaukti pritarimo, kad tarybos komitetai pradėtų sutartį nagrinėti iš naujo.
M.Biržiškos gimnazijos moksleiviai jau kitą savaitę tikisi mokytis savo klasėse.
Pastatų priežiūros darbininkai atlikdavo ir smulkius remonto darbus, dabar tokių darbuotojų neliko. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasiūlymą sutartį nutraukti pateikė tarybos „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija. Jos atstovų manymu, sutartis yra nenaudinga savivaldybei ir miesto ugdymo įstaigoms, kadangi iš mokyklų atimama galimybė pačioms prižiūrėti savo ūkį. Savo siūlymą nutraukti sutartį „tvarkiečiai“ grindė tuo, kad Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) pateikė išvadą, jog 122 mln. Lt vertės sutartį savivaldybė turėtų nutraukti.

Bendrovės „City Service“ atstovas spaudai Vilius Mackonis sakė įžvelgiantis šiame siūlyme paprasčiausią politikavimą prieš rinkimus. „Tas VPT pareiškimas su mumis neturi nieko bendro, kadangi mes dalyvavome konkurse pagal nurodytas sąlygas ir jį laimėjome. Visi sieja tai su įmone, o iš tikrųjų tai yra VPT ir Vilniaus savivaldybės reikalai, nes kalbama apie pirkimo nuostatas. Mes tikime, kad konkursas vyko skaidriai ir mes jį laimėjome, juo labiau, kad konkurse mes buvome ne vieninteliai dalyviai“, – teigė V.Mackonis.

Kai ką galima tobulinti

Sutartį pasirašęs savivaldybės Švietimo departamento direktorius Gintaras Petronis pripažino, kad kai kurios konkurso sąlygos buvo paruoštos formaliai. „Aš kalbu ne apie šilumos tiekimą, o apie pastatų priežiūrą. Mano galva, ne visiškai gerai buvo įvertintas ekonominis efektas. Šiuo metu mes renkame duomenis iš mokyklų, kiek dirbo pastatų priežiūros darbininkų ir svarstysime, ar naujoji tvarka efektyvesnė“, – sakė G.Petronis.

Anot G.Petronio, reikėtų dar kartą apsvarstyti, ar tikrai reikia naikinti priežiūrą vykdžiusių darbuotojų etatus, nes vargu ar bus lengva greitai prisikviesti elektriką, santechniką ar stalių, jeigu suges durų spyna, perdegs lemputė ar dar kas nutiks. Pastatų priežiūrą perėmė „City Service“, tad jos darbuotojų mokykloms ar vaikų darželiams gali tekti laukti ne vieną valandą. Šie žmonės ugdymo įstaigose dirbdavo ir smulkius remonto darbus, už kuriuos niekam nereikėdavo papildomai mokėti. Dabar šių paslaugų nebus kam atlikti.

Sutartį ketina svarstyti visi savivaldybės tarybos komitetai. Galutinį sprendimą nutraukti ar palikti galioti pasirašytą sutartį turės priimti taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius