-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 21 /10:47

Rusijos ministerija siekia kontroliuoti Vygaudo Ušacko susitikimus su rusų studentais

Rusijos švietimo ir mokslo ministerija nori žinoti apie Europos Sąjungos (ES) atstovybės Rusijoje, kuriai vadovauja buvęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas, darbuotojų susitikimus su rusų studentais, trečiadienį pranešė Rusijos žiniasklaida.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dėl krizės Ukrainoje pablogėjus santykiams su Rusija, vienas iš Europos Sąjungos šiame etape keliamų uždavinių yra savo vertinimų dėl Rusijos Federacijos užsienio politikos kurso skleidimas rusų visuomenėje“, – rašoma rašte.

Ministerija išsiuntinėjo specialų raštą šalies aukštosioms mokykloms ir prašo ją informuoti apie planuojamus renginius, kuriuose dalyvaus ES atstovybės Rusijoje darbuotojai.

„Dėl krizės Ukrainoje pablogėjus santykiams su Rusija, vienas iš Europos Sąjungos šiame etape keliamų uždavinių yra savo vertinimų dėl Rusijos Federacijos užsienio politikos kurso skleidimas rusų visuomenėje“, – rašoma rašte, kurį cituoja Rusijos laikraštis „Izvestija“.

Anot jo, ES atstovybės vadovo V.Ušacko vizitų tvarkaraštis rodo, kad didelis dėmesys skiriamas darbui su regionais, esą tam pasitelkiamos net tarptautinės studentams ir akademiniam jaunimui skirtos programos.

„Erasmus visiems“ programa pagal rusus – pavojinga šaliai

Rusijos ministerija ypač įspėjo dėl studentų mainų programos „Erasmus visiems“, kuri, jos teigimu, skirta europinei propagandai skleisti ir parengti aktyvistus, kad jie Rusijoje taptų ES politikos ramsčiu.

Rašte taip pat tvirtinama, kad būtina kruopščiai rengtis susitikimams su ES diplomatais ir studentams argumentuotai išdėstyti oficialią Rusijos poziciją įvairiais klausimais.

Rašte taip pat tvirtinama, kad būtina kruopščiai rengtis susitikimams su ES diplomatais ir studentams argumentuotai išdėstyti oficialią Rusijos poziciją dėl Krymo prisijungimo, kad „būtų neutralizuota ES pozicija, kuria grindžiamos sankcijos dėl „Krymo aneksijos“, taip pat dėl tarptautinių teisės normų pažeidimų ir „kitų propagandinių europinių klišių“.

Keturių Rusijos aukštųjų mokyklų atstovai, paprašyti pakomentuoti minėtą raštą, tvirtino suprantantys ir palaikantys ministerijos nuogąstavimus. Tačiau kai kurie iš jų pabrėžė, kad beginant savo interesus negalima visai izoliuotis, neberengti susitikimų, nebebendrauti su užsieniečiais.

Antradienį V.Ušackas interviu televizijai „Rossija 24“ pareiškė, kad ES šiuo metu neįžvelgia priežasčių atšaukti sankcijas Rusijai, bet norėtų normalizuoti santykius su Maskva.

„Deja, liekame konflikto Ukrainoje ir fakto, kad Rusija neteisėtai aneksavo Krymą, įkaitai“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius