Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 15 /2015 01 16

Rusijos pareigūnai nepaaiškino Gretai Tučkutei, kodėl ji neįleidžiama į šalį

Geopolitinių studijų centro vadovės Gretos Tučkutės į šalį neįleidę Rusijos pareigūnai nepaaiškino, kodėl jai uždrausta Rusijoje lankytis penkerius metus.
Kelias į Maskvos Vnukovo oro uostą
Kelias į Maskvos Vnukovo oro uostą / Scanpix/RIA Novosti nuotr.
Temos: 1 Rusija

G.Tučkutė sausio 13 dieną skrido į Maskvą dalyvauti J.Gaidaro forumą, tačiau ji buvo sulaikyta Maskvos tarptautiniame Vnukovo oro uoste.

Paprašė pasirašyti po dokumentu

„Prie pasų kontrolės sulaikė ir pasakė, kad palaukčiau. Galiausiai buvo pasiūlyta pasirašyti po dokumentu, kad penkerius metu esu neįleidžiama į Rusiją. Paklausus, kokios priežastys, jie man negalėjo paaiškinti“, – per spaudos konferenciją Vilniuje penktadienį sakė G.Tučkutė.

Anot jos, ji nėra niekada kritiškai žiniasklaidoje pasisakiusi apie Rusiją, visada stengiasi objektyviai vertinti šalyje susidariusią situaciją.

„Nemanau, kad priežastis – dalyvavimas forume, bet gali būti susiję su vidiniais (neįleidžiamų žmonių į Rusiją – BNS) sąrašais, kuriais siekiama sustabdyti ekspertų atvykimą“, – kalbėjo G.Tučkutė.

Jos teigimu, panašūs incidentai rodo, jog Rusija tampa vis labiau uždara valstybė.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius penktadienį sakė, kad ministerija aiškinasi atvejį. „Žinome (atvejį – BNS), paaiškinimo negavome, aiškinamės, kas ten buvo įvykę, reaguosime, jei manysime, kad to reikės“, – situaciją komentavo L.Linkevičius.

Jis taip pat pridūrė, kad Rusija neskelbia neįleidžiamų į šalį asmenų sąrašo, tad „dažnas sužino tik nuvykęs“.

Sulaikė oro uoste

15min.lt žiniomis, Lietuvos pilietė buvo sulaikyta Maskvos tarptautiniame Vnukovo oro uoste, po daugiau kaip dešimt valandų trukusio sulaikymo ji paleista ir išskrido iš Maskvos pirmu pasitaikiusiu lėktuvu, buvo rašoma pranešime apie spaudos konferenciją.

Lietuva yra parengusi savo nepageidaujamų šalyje užsieniečių sąrašą. Juo remiantis pernai į Lietuvą neįleistas Rusijos pilietis Aleksandras Diukovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius