-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 13 /2014 08 14

Rusijos propagandininkas Aleksandras Diukovas neįleistas į Lietuvą

Kremliaus propagandininkas Aleksandras Diukovas sulaikytas Lietuvos pasienio punkte Vilniaus oro uoste, praneša portalas rg.ru. Į Lietuvą jis neįleistas dėl to, kad yra įtrauktas į nepageidaujamų asmenų Šengeno erdvėje sąrašą. Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), A.Diukovas rytiniu reisu buvo išsiųstas atgal į Maskvą.
Rusijos istorikai A.Vlasovas (kairėje) ir A.Diukovas savo darbuose aktyviai neigia Lietuvos okupacijos faktą.
Rusijos istorikai A.Vlasovas (kairėje) ir A.Diukovas savo darbuose aktyviai neigia Lietuvos okupacijos faktą. / LŽ nuotr.

Šis rusų istorikas, kuris skleidžia Kremliaus propagandą, abejoja sovietų teroro nusikaltimais, 2012 metais Latvijoje buvo paskelbtas nepageidaujamu asmeniu. 

Tuomet Latvijos Užsienio reikalų ministerijos atstovas Janis Silinis teigė, kad Rusijos piliečiai A.Diukovas ir Vladimiras Simindėjus įtraukti į nepageidautinų asmenų sąrašus nenustatytam laikui. Jie taip pat įtraukti į Šengeno zonos šalių nepageidautinų asmenų sąrašą. A.Diukovas Latvijoje buvo apkaltintas istorijos klastojimu organizuojant parodą „Pavogta vaikystė“. 

9.27 val. Išlydėtas namo po nakties oro uoste

Ruso pateiktame pase buvo įklijuota pernai Italijos pareigūnų išduota galiojanti Šengeno viza, informavo VSAT.

Ruso pateiktame pase buvo įklijuota pernai Italijos pareigūnų išduota galiojanti Šengeno viza, informavo VSAT.

Vyrui surašytas šiais atvejais įprastas dokumentas – atsisakymas leisti atvykti į šalį. Tokiems užsieniečiams yra draudžiama išeiti už pasienio kontrolės punkto ribų. Naktį rusas praleido Vilniaus oro uoste esančioje specialioje neįleistų asmenų patalpoje.

Ketvirtadienio rytą pasieniečiai Rusijos pilietį palydėjo iki lėktuvo, skridusio reisu į Maskvą. Orlaivis iš Vilniaus oro uosto pakilo keliolika minučių po 5 valandos.

Norėjo kalbėti apie žydų naikinimą Lietuvoje

Kaip pranešė portalas rg.ru, A.Diukovas Vilniuje norėjo pristatyti knygą „Holokausto išvakarėse“. Kremliaus propagandistas skelbia, kad šioje knygoje jis pateikia duomenis, kaip lietuvių elitas ruošėsi naikinti žydus. 

Portalas skelbia, kad A.Diukovas, kuris bus išsiųstas atgal į Rusiją, apie sulaikymą informavo trumpąja žinute, vėliau jo telefonas buvo išjungtas. 

Šį faktą BNS patvirtino ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pareigūnai. „Jis nebuvo sulaikytas“, – informaciją BNS patikslino VSAT atstovas, plačiau atsisakęs komentuoti įvykį.

A.Diukovas anksčiau pagarsėjo skandalingais pareiškimais, kad prieš sovietų okupantus  kovojo tik nacistų agentai, jis teisina nekaltų civilių trėmimus į Sibirą, nepripažįsta J.Stalino nusikaltimų, be to, jis skleidžia nesąmones apie ukrainietišką nacionalizmą, lygina ukrainiečius su fašistais.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius