Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 09 08

Ryšių reguliavimo tarnyba iš rinkos nurodė pašalinti 12 įrenginių

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) penktadienį pranešė šiemet jau nustačiusi 12 tipų įrenginių, kuriuos pardavėjai turėjo pašalinti iš rinkos šiems trikdant kitų įrenginių veiklą.
Kištukinis lizdas
Kištukinis lizdas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot tarnybos, iš viso šiemet RRT laboratorijoje Kaune iki rugsėjo pradžios ekspertai išbandė 99 įvairių tipų įrenginius, taip pat dar buvo patikrinta 30 tipų įrenginių atitiktis administraciniams reikalavimams.

„Mes atliekame elektrinių ir elektroninių aparatų ir radijo ryšio įrenginių esančių Lietuvos rinkoje – tiek įprastinėje prekyboje, tiek el. parduotuvėse – priežiūrą“, – sako RRT suderinamumo skyriaus vedėjas Arvydas Giedraitis.

Tarp iš Lietuvos rinkos šalinamų įrenginių yra įvairios skirtingų gamintojų prekės: šaldytuvas, radijo stotis, radijo bangomis valdomi žaislai, sulčiaspaudė, belaidžių mikrofonų sistema, vyno šaldytuvas, WiFi stiprintuvas, LED lempos.

Pasak A.Giedraičio, šie įrenginiai skleidė neleistinus trikdžius tiek laidininkais, į elektros maitinimo tinklą, tiek per savo korpusą – elektromagnetinę spinduliuotę į aplinką. Kitaip tariant, RRT laboratorijoje buvo nustatyta, kad jie trikdė kitų šalia esančių įrenginių veiklą.

Apie tokius esminių reikalavimų netenkinančius gaminius operatyviai informuojamos Europos Sąjungos šalys, kadangi reikalavimų neatitinkantys įrenginiai negali būti parduodami visoje ES rinkoje.

„Vykdydami rinkos priežiūrą, informavome ir dar vieną mažmeninės prekybos atstovą dėl dviejų tipų belaidžio tinklo maršrutizatorių, kuriems nustatyta vidutinė neatitiktis techniniams reikalavimams. Rekomendavome prekybininkui šių įrenginių į rinką nebetiekti – daugiau nebeužsakyti iš tiekėjų“, – sakė A.Giedraitis.

Jo vadovaujama RRT laboratorija balandį buvo paskirta pirmąja ir vienintele bandymų įstaiga visoje ES, turinčia kompetenciją ir teisę atlikti rinkos priežiūros bandymus radijo ryšio įrenginių sektoriuje visoms ES šalims narėms.

Šiemet RRT atliko ir 30 prekių patikrinimų vienuolikoje elektroninių parduotuvių. Po patikrinimų paaiškėjo, kad septynios prekės neturi visų dokumentų, patvirtinančių atitiktį Europos Sąjungos reikalavimams.

Tarp tokių prekių – du USB įkrovikliai, vienas paspirtukų įkroviklis, vienas įkrovimo adapteris, viena išorinė baterija ir du virduliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius