-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 30

S.Jakeliūną Seime pakeisianti A.Jankuvienė: tai logiškas jo sprendimas

Europos Parlamente (EP) ketinantį dirbti Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką Stasį Jakeliūną parlamente pakeis pastaruoju metu viešųjų ryšių srityje dirbanti Audronė Jankuvienė. Ji planuoja jungtis prie „valstiečių“ frakcijos, norėtų dirbti ekonomikos, socialinėje srityse.
Audronė Jankuvienė
Audronė Jankuvienė / Asmeninio archyvo nuotr.

A.Jankuvienė sakė jau apsisprendusi eiti dirbti į Seimą. Tai, kad taip susiklostė aplinkybės, jai buvo netikėta.

Priminsime, kad pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašą į EP išrinktas buvęs krepšininkas, verslininkas Šarūnas Marčiulionis antradienį paskelbė atsisakantis europarlamentaro mandato.

Tokiu būdu durys į EP atsivėrė S.Jakeliūnui. Parlamentaras trečiadienio rytą pranešė apsisprendęs vykti dirbti į Briuselį.

15min nuotr./Šarūnas Marčiulionis, Stasys Jakeliūnas
15min nuotr./Šarūnas Marčiulionis, Stasys Jakeliūnas

„Kad viskas taip susiklostė, man tikrai buvo netikėta, nes tai buvo turbūt Š.Marčiulionio sprendimas per naktį. Man antradienio rytą tai tikrai buvo netikėta žinia, stebėti, kaip klostosi įvykiai“, – kalbėjo ji.

S.Jakeliūno sprendimas vykti dirbti į EP, A.Jankuvienės nuomone, yra logiškas.

Klausiama, gal Seime norėtų tęsti S.Jakeliūno pasirinktą veiklos kryptį, tyrimus, ji teigė turbūt neturinti tam tokios gilios kompetencijos, kaip šis parlamentaras. „O jį šiaip vertinu kaip principingą, užsispyrusį, atkaklų, savo tikslo siekiantį politiką“, – sakė ji.

Prioritetinė kryptis – gerovės valstybė

A.Jankuvienė aiškino 20 metų dirbusi laikraštyje „Kauno diena“ – nuo žurnalistės iki redaktorės. Ten jos pagrindinė tema buvo ekonomika.

Pastaruosius dešimt metu ji dirba komunikacijos srityje. Šiuo metu eina Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų viešųjų ryšių vadovės pareigas. Kartu apygardoje talkina Seimo narei Rūtai Miliūtei.

Pagal turimas kompetencijas, anot A.Jankuvienės, ji galėtų dirbti Seimo Ekonomikos, Socialinių reikalų ir darbo komitetuose.

„Bet tai priklausys ne nuo mano turbūt vienasmenių norų, bet ir nuo tam tikrų Seimo darbo organizavimo ypatumų, kvotų ir kitų panašių dalykų“, – svarstė ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Širinskienė, Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Širinskienė, Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis

Būsimoji parlamentarė teigė, kad prioritetinės jos veiklos kryptys būtų gerovės valstybė, regioninės savivaldos plėtra, verslumo ir užimtumo skatinimas – nuo startuolių iki vadinamosios sidabrinės ekonomikos.

„Žinoma, kad man yra sudėtingiau, kadangi pradedu jau įpusėjus kadencijai. Bet nemanau, kad čia dėl to turėčiau labai išgyventi. Stengiuosi, kiek galėsiu, kaip jau sugebėsiu“, – kalbėjo A.Jankuvienė.

Žinoma, kad man yra sudėtingiau, kadangi pradedu jau įpusėjus kadencijai. Bet nemanau, kad čia dėl to turėčiau labai išgyventi.

Dirbs su „valstiečiais“

2016 metais į Seimą A.Jankuvienė kandidatavo su LVŽS. Į šios partijos parlamentinę frakciją ji ir ketina įsilieti. Tiesa, ji nėra LVŽS narė.

A.Jankuvienė sakė, kad Seime laukiantį darbą priima kaip didelį iššūkį. „Nes viena buvo stebėti politinius procesus iš žurnalisto ar komunikacijos specialisto pozicijos, o visai kita yra jau pačiai dalyvauti, prisiimti atsakomybę už sprendimus“, – dėstė ji.

Politinė situacija šalyje yra gana „karšta“: iš naujo formuojama valdančioji koalicija, premjeras Saulius Skvernelis toliau nesako, ar liks vadovauti Vyriausybei po naujo prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos liepos 12 dieną.

„Aš manau, kad šitie politiniai procesai dabar, žinoma, yra „karšti“ po visų rinkimų. Bet, manau, kad viskas susiklostys sklandžiai galiausiai“, – galvoja A.Jankuvienė.

Aš manau, kad šitie politiniai procesai dabar, žinoma, yra „karšti“ po visų rinkimų. Bet, manau, kad viskas susiklostys sklandžiai galiausiai.

Vertindama laikotarpį, kurį jau dirba šis Seimas, ji sakė, kad padaryta tikrai svarbių dalykų.

„Galbūt visuomenei jie dar yra sunkiau suprantami ir juntami, bet, manau, kad rezultatai tikrai bus pozityvūs. Galbūt yra per didelis triukšmo fonas, kuris užgožia esminius dalykus. Bet turbūt tik laiko klausimas, kada tie rezultatai jau bus visuomenei geriau suprantami“, – komentavo A.Jankuvienė.

Gyvens tarp Vilniaus ir Kauno

Kaune gyvenanti A.Jankuvienė neplanuoja nuolatiniam gyvenimui kraustytis į Vilnių.

„Gyvensiu turbūt tarp Kauno ir Vilniaus, nes vis tiek esu kaunietė, čia yra mano šaknys, mano namai. Studijuodama trejus metus kiekvieną dieną važinėjau į Vilnių. Manau, turbūt situacija kartotis. Gyvensiu tarp Vilniaus ir Kauno, bet vis tiek namai liks Kaune“, – planuoja ji.

A.Jankuvienė gimė 1960 metais Kaune.

Vyriausiajai rinkimų komisijai 2016 metais pateiktoje biografijoje ji nurodė 1983 metais Vilniaus universitete baigusi žurnalistiką.

Daugiau nei 20 metų ji dirbo laikraščio „Kauno diena“ redakcijoje. Nuo 2010 metų A.Jankuvienė dirba Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų viešųjų ryšių vadove. Nuo 2017-ųjų dar ir Seimo narės R.Miliūtės padėjėja.

Už žurnalistinę veiklą ji yra pelniusi įvairių apdovanojimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius