TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 22

S.Kairys Davose dalyvaus ministrų konferencijoje ir Pasaulio ekonomikos forume

Kultūros ministras Simonas Kairys sausio viduryje lankysis Šveicarijoje, kur dalyvaus antrojoje Kultūros ministrų konferencijoje ir metiniame Pasaulio ekonomikos forumo susitikime, ketvirtadienį pranešė ministerija.
Simonas Kairys
Simonas Kairys / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Kultūros ministrai konferencijoje Davose aptars kokybiškos statybos, kultūros paveldo išsaugojimo, tvarumo temas, taip pat – ir pagalbą atstatant Ukrainą.

Konferencijoje bus priimtas memorandumas dėl Davoso „Baukultur“ aljanso įkūrimo. Ši organizacija užtikrins privataus ir valstybinio sektoriaus, tarptautinių organizacijų, NVO ir pilietinės visuomenės bendradarbiavimo galimybes, akcentuojant finansų, nekilnojamojo turto ir statybos klausimus.

Davoso „Baukultur“ aljansas veiks kaip platforma bendradarbiaujančioms šalims kartu spręsti neatidėliotinus klausimus dėl gyvenamosios aplinkos kokybės gerinimo.

Kultūros ministrų konferencijoje bus skiriamas dėmesys ir naujojo europinio bauhauzo temai – aplinkos, ekonomikos ir kultūros projektui, sujungiančiam dizainą, tvarumą, prieinamumą, įperkamumą ir Europos žaliojo kurso įgyvendinimą.

Taip pat planuojama grįžti prie 2018 metais Europos kultūros ministrų pasirašytos Davoso deklaracijos. Ja prisiimti įsipareigojimai įgyvendinti aukštos kokybės „Baukultur“ Europai, kuri apibrėžiama tinkamai suprojektuotais miestais, kaimo vietovėmis bei pastatais.

Konferencijoje dalyvavę kultūros ministrai sausio 17 dieną taip pat bus kviečiami dalyvauti metiniame Pasaulio ekonomikos forumo susitikime. Tai tarptautinė viešojo ir privataus bendradarbiavimo organizacija, kurioje dalyvauja politikos, verslo, kultūros ir kitų sričių lyderiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius