Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 22

S.Kairys pasirašys protokolą dėl Klaipėdos centrinio pašto įveiklinimo

Kultūros ministras Simonas Kairys, penktadienį, Klaipėdoje pasirašys ketinimų protokolą dėl Klaipėdos centrinio pašto komplekso įveiklinimo.
Miestą daugiau nei šimtą metų puošęs centrinis paštas šiuo metu – avarinės būklės.
Klaipėdos paštas / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Ministras ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas protokolą pasirašys 10 val. centriniame Klaipėdos pašte.

Klaipėdos pašto pastatų kompleksas anksčiau buvo įtrauktas į valstybinės reikšmės istorijos, archeologijos ir kultūros objektų sąrašą, paskelbtas kultūros paveldo paminklu.

Patalpos jau kurį laiką nėra naudojamos pašto veiklai, valstybė siekia jas išsaugoti pritaikant visuomenės kultūriniams projektams ir lankymui.

Tiek Klaipėdos, tiek Kauno centrinių paštų pastatus Kultūros ministerija ketino išpirkti iš Lietuvos pašto, kad galėtų juos pritaikyti visuomenės poreikiams.

Pernai parengtos galimybių studijos dėl tolesnės šių pastatų veiklos.

Klaipėdos pašto rūmuose, galimybių studijos rengėjų siūlymu, būtų galima įkurti garsaus astronomo Friedricho Wilhelmo Argelanderio menų ir mokslo centrą, kitos numatytos alternatyvos – menininkų rezidencijos arba komunikacijos centras.

Anksčiau Lietuvos paštas buvo nusprendęs parduoti tris pastatus Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, tačiau dalis politikų, taip pat paveldosaugininkai pasisakė už jų išsaugojimą visuomenės reikmėms.

S.Kairys taip pat apsilankys Palangoje, ten susipažins su investiciniais savivaldybės projektais, lankysis kultūros įstaigose, susitiks su miesto kultūros biudžetinių įstaigų ir nevyriausybinių organizacijų atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius