-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 26

S.Skvernelio buriamos partijos gimimą temdo vienos kandidatės į pirmininkes ryšiai su Ž.Buzu ir A.Pukeliu (garso įrašas su A.Pukeliu)

Šį šeštadienį Palangoje vyks buvusio premjero Sauliaus Skvernelio su bendražygiais kuriamos partijos „Vardan Lietuvos“ steigiamasis suvažiavimas, kuriame bus išrinktas ir šios politinės jėgos vadovas. Viena iš keturių kandidačių į pirmininkes Beata Valungevičienė, pasak kai kurių politinių oponentų ir buvusio S.Skvernelio patarėjo, tinklaraštininko Skirmanto Malinausko, turi „šešėlių“ – ryšių su prieštaringai vertinamais praeityje teistais verslininkais Žydrūnu Buzu ir Arūnu Pukeliu. B.Valungevičienė patvirtino esanti Ž.Buzo sutuoktinės draugė ir buvusi A.Pukelio anglų kalbos mokytoja. A.Pukelis neigė turintis asmeninių ryšių su B.Valungevičiene, tačiau teigė, kad ir dabar kartais pas ją mokosi.
Arūnas Pukelis, Beata Valungevičienė, Žydrūnas Buzas
Arūnas Pukelis, Beata Valungevičienė, Žydrūnas Buzas / LVŽS ir 15min nuotr.

Buvęs premjero pareigas ėjusio S.Skvernelio patarėjas S.Malinauskas socialiniame tinkle „Facebook“ parašė nebeturintis iliuzijų dėl naujai steigiamos partijos, nors pradžia jam atrodė daug žadanti.

Priežastis – „Vardan Lietuvos“ pirmininke pretenduojanti tapti B.Valungevičienė, vadovaujanti Marijampolės moksleivių kūrybos centrui.

„Šios moters niekada nesu matęs, mums niekada neteko bendrauti, bet apie ją esu nemažai girdėjęs“, – feisbuko įraše teigė S.Malinauskas.

Jis prisiminė, kad 2019 metų vasarį pas jį į kabinetą Vyriausybės rūmuose užsuko parlamentarai „valstiečiai“ Kęstutis Mažeika ir Dainius Gaižauskas.

Jie pasakojo apie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatę į Marijampolės savivaldybės tarybą 2019 metų pradžioje vykusiuose savivaldos rinkimuose B.Valungevičienę.

S.Malinauskas rašė iš minėtų politikų sužinojęs, kad ji artima kriminaliniame pasaulyje gerai žinomo Ž.Buzo šeimos draugė ir vieno jo vaiko krikšto mama, nuolat pabrėžianti, kaip šis žmogus gali padėti per rinkimus.

„Priminsiu, Buzas yra Lietuvos futbolo federacijos Vykdomojo komiteto narys nuo Marijampolės. Taip pat nusikaltėlis, dėl kurio žmonės neteko milijonų, o jis pats už tai atsėdėjo. Dar jis buvo pagrobtas, pabėgo, dabar linksniuojamas „Arvi“ turto dalybų schemose ir t.t. Žodžiu, siauruose ratuose plačiai žinoma asmenybė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Žydrūnas Buzas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Žydrūnas Buzas

Taip pat man pasakoma, kad ši ponia turi individualią įmonę („L.T. T.“), kurioje žmones moko anglų kalbos. Na ok, moko tai moko. Kas toliau? O toliau man sakoma, kad B.Valungevičienei rinkimų metu labai rūpi vienas pas ją užsirašęs mokinys. Jis toks keistas mokinys. Pats iš Tauragės, gyvena Vilniuje, bet anglų mokosi Marijampolėje. Mokosi pas politikę.

Kas tas anglų mokslus kremtantis mokinys, jūs jau supratote. Taip, Švinius. Ir manęs svečiai klausia, ką daryti, nes jiems visiškai akivaizdu, kad ponia B.Valungevičienė gerokai peržengia savo kaip mokytojos pareigas ir velia juos į labai nemalonią istoriją.

Mano pozicija aiški, su Šviniumi ir Buzu negali būti jokių reikalų. Ji nesikeitė nei tada, nei dabar. Beje, visiškai tokios pat pozicijos tuo metu laikosi ir Seimo nariai. Ponios Valungevičienės LVŽS kandidatų sąraše į Marijampolės savivaldybės tarybą nebelieka. Ji dėl to pasibėdavoja FB, bet tikrosios tokių pokyčių priežasties neatskleidžia. Tik patikslina, kad čia ne jos sprendimas“, – rašė S.Malinauskas.

Jis stebėjosi, kad B.Valungevičienė – ne tik naujai kuriamos partijos steigėja, bet ir viena kandidačių į jos vadoves.

Tinklaraštininkas akcentavo, kad yra teorinė galimybė, jog buvęs premjeras ir buvęs policijos generalinis komisaras S.Skvernelis priklausys partijai, „kuriai vadovaus ponia, išmesta iš „valstiečių“ sąrašo savivaldos rinkimuose dėl jos ryšių su Šviniumi ir Buzu“.

LVŽS ir 15min nuotr./Saulius Skvernelis, Vytautas Bakas, Beata Valungevičienė, Ausma Miškinienė
LVŽS ir 15min nuotr./Saulius Skvernelis, Vytautas Bakas, Beata Valungevičienė, Ausma Miškinienė

D.Gaižauskas sako, kad S.Skvernelis turėjo žinoti

Seimo narys, LVŽS Marijampolės skyriaus vadovas D.Gaižauskas patvirtino, kad prieš savivaldos rinkimus konsultavosi su S.Malinausku, kaip elgtis dėl B.Valungevičienės.

Politikas sakė, kad ji prieš savivaldos rinkimus pareiškė norą stoti į partiją ir buvo priimta.

Kai jau buvo sudaryti LVŽS kandidatų į Marijampolės savivaldybės tarybą sąrašai, paruošti agitaciniai lankstinukai, pasak politiko, sužinota, jog B.Valungevičienė yra viena geriausių Ž.Buzo žmonos draugių.

D.Gaižausko teigimu, ji to neslėpė ir nematė nieko bloga dėl to.

„Buvo ir daugiau su ja tam tikrų klausimų, kai pradėjome ją taip stebėti iš šono. Ir vėliau dar paaiškėjo, kad ji slėpė šitą faktą, kol rinkiminė kampanija prasidėjo, pas ją užsirašė Švinius (A.Pukelio pravardė, kuria jis buvo vadinamas kriminaliniame pasaulyje, – red. past.) anglų kalbos mokytis, nes ji turi privačią mokyklėlę.

Tai kai šitas paaiškėjo, aš su ja kaip skyriaus pirmininkas vėl kalbuosi, ji nieko irgi nemato tame blogo. Man jau visi šitie dalykai, kaip pasakyti, ne tai, kad jau kelia įtarimus, na, išvis, bet koks šešėlis, kas liečia šituos asmenis Marijampolėje, labai yra. Tai ėmėmės skubių veiksmų, nors rinkimų kampanija jau pradėta, šalinti ją iš sąrašo“, – prisiminė parlamentaras.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Dainius Gaižauskas
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Dainius Gaižauskas

Pasak jo, ruoštasi B.Valungevičienę šalinti ir iš LVŽS, bet ji išstojo pati.

Vėliau, D.Gaižausko teigimu, paaiškėjo, kad Ž.Buzas rodė aktyvius veiksmus kitų savivaldybės tarybos narių atžvilgiu.

„Tai vienam, kitam, tai pasiūlymai verslo ir taip toliau. Žodžiu, jau buvo įsisukusi kompanija. Mes užbėgome už akių ir labai gerai padarėme, kad greitai ją išmetėme ir taip ta istorija pasibaigė.

Vėliau, aišku, pradėjo lįsti ir kiti galai su jos viešąja įstaiga. Kiek aš žinau, savivaldybės Kontrolės komitetas kažkokių klausimų turi dėl lėšų panaudojimo ne pagal paskirtį, ko gero“, – kalbėjo jis.

Tai, kad S.Skvernelis žinojo apie tokius B.Valungevičienės ryšius su Ž.Buzu ir A.Pukeliu D.Gaižausko tikinimu, faktas.

Jis priminė, kad 2019 metais tuometis „valstiečių“ deleguotas premjeras tebebuvo artimas LVŽS.

„Kai dabar manęs klausia, kad eina jo komandoje ir dar į pirmininkes su tokiais šešėliais, tai sakau, jau tada Sauliui visiškai nesvarbu, nei su kuo jis eina, nei ką daro.

Tokia dabar diskusijos tema: nuo pat ryto visi, kas man skambina, apie tą patį klausia. Yra ten kitų dar variantų, bet mes, kai jos atsikratėme, tai ir viskas buvo lyg ir pasibaigę. Bet žiūrime, kad ieško tų, kaip pasakyti, skylučių. Panašu, į tą valdžią vienaip ar kitaip noras yra. Bet ar tiktai jos čia vienos noras, tai aš vėlgi abejočiau“, – sakė D.Gaižauskas.

S.Skvernelis nekomentuoja, V.Bakas laukia atsakymų

S.Skvernelis S.Malinausko įrašo nekomentavo.

Į steigiamos partijos „Vardan Lietuvos“ pirmininkus taip pat kandidatuojantis Seimo narys Vytautas Bakas aiškino vertinantis tinklaraštininką, jo darbą ir nuomonę. S.Malinausko moraliniai ir vertybiniai įsitikinimai politikui nekelia abejonių.

Kalbėdamas apie steigiamą partiją, V.Bakas minėjo prieš kurį laiką paskelbtą idėjų manifestą, kuriame, be kita ko, akcentuoti ir aukščiausi moralios politikos, viešojo intereso viršenybės standartai, demokratijos principai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Bakas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Bakas

„Matyt, labai yra aiški žinia steigėjo, ko yra tikimasi. Tačiau kartu reikia suprasti, kad partija steigiasi ganėtinai atvirai, gali registruotis tie žmonės, kuriems tos vertybės yra priimtinos, gali kelti kandidatūras vieni kitų ir savo kandidatūras – ir taip įvyko, jų tikrai yra labai daug.

Aš manau, kad steigiamos partijos bendruomenė ir išspręs klausimus, kurie kyla steigiantis tai jėgai. Manau, išspręs ir šį klausimą“, – komentavo parlamentaras.

Paklaustas, ar mato problemų, keblumų dėl B.Valungevičienės tam tikrų ryšių su Ž.Buzu ir A.Pukeliu, V.Bakas pažymėjo, kad nepažįsta būsimos partijos kolegės, bet mano, jog žmogus, pretenduojantis į viešąją politiką, turėtų paaiškinti, kaip viskas yra iš tikrųjų, ir tikisi, kad būtent tai ir įvyks.

„Aš tikiuosi, kad mums nereikės to klausimo kelti ir visi klausimai bus atsakyti iki šeštadienio. Aš pats atsakinėčiau tuos klausimus iš karto, tą pačią dieną. Tikiuosi, kad ir ponia Beata į tuos klausimus atsakys šiandien arba rytoj. Taip įsivaizduoju politinį veikimą. Man tie atsakymai irgi labai svarbūs“, – akcentavo jis.

Man tie atsakymai irgi labai svarbūs.

V.Bakas negalėjo pasakyti, kas B.Valungevičienę iškėlė į „Vardan Lietuvos“ pirmininkes.

B.Valungevičienė: draugauju su Ž.Buzo žmona, A.Pukelis buvo tik mokinys

B.Valungevičienė 15min sakė sakė S.Malinausko feisbuko įrašo nemačiusi, neturi jo virtualiuose šio socialinio tinklo drauguose.

Tačiau apie tai, ką paskelbė tinklaraštininkas, ji girdėjo iš aplinkos.

Jos teigimu, labai keista, kai buvęs premjero patarėjas ima detales, o ne esmę.

B.Valungevičienė aiškino, kad yra anglų kalbos mokytoja ekspertė, pedagoginį darbą dirbanti 20 metų, įvairių švietimo dokumentų, vadovėlių bendraautorė, kvalifikacijos kursų lektorė ir rengėja.

LVŽS nuotr./Beata Valungevičienė
LVŽS nuotr./Beata Valungevičienė

„Pedagoginis darbas mane išmokė nevertinti žmonių – geri, blogi ir kažkaip juos skirstyti. Nes tada aš turėjau atsisakyti pusės savo mokinių mokykloje ir su jais nebedirbti, jeigu įsivedame „geras, blogas ar kažkas“. Tai tas Skirmanto požiūris, toks vertinimas, tai yra jo vertinimas, ne mano. Man, kaip sakau, žmogus yra žmogus pirmiausiai ir tada žiūriu, su juo bendrauju tiek, kiek bendrauju.

Išsižadėti, kad neturiu ryšių su Buzais tikrai net nesiruošiu. Kaip minėjau jūsų kolegoms, Aušra Buzienė yra mano draugė, mes draugaujame nuo jaunystės, apie 30 metų – turėčiau tiksliai skaičiuoti, tada dar neturėjome nei vaikų, nei anūkų abidvi. Kartu mokėmės, kartu baigėme mokyklą – atskirose mokyklose, bet pradėjome draugystę nuo jų. Ir tai yra absoliuti moteriška draugystė, kur draugės mėgsta eiti į koncertus, į teatrus ir dar kažką. O ką jos veikia vyras ir kaip, tai manęs iš tikrųjų niekaip nesieja“, – teigė ji, taip pat sakydama, kad Ž.Buzą sutinka, tarkime, per draugės gimtadienius.

Išsižadėti, kad neturiu ryšių su Buzais tikrai net nesiruošiu. Kaip minėjau jūsų kolegoms, Aušra Buzienė yra mano draugė.

A.Pukelis, pasak B.Valungevičienės, nebėra jos mokinys.

„Jis prieš rinkimus buvo atėjęs pas mane nusistatyti kalbos lygį, nes, kaip žinote, turiu privačią kalbų mokyklą. Dabar ši veikla šiek tiek atitolusi, nes vadovauju švietimo įstaigai, bet tada aktyviai dirbau savo įmonėje, nes pedagoginio darbo mokykloje neužteko. Ir nusistatė lygį, po to kažkaip buvome – Jėzau, kuris tas laikas buvo, žinokite, neskaičiuoju aš to laiko, – bet jis mokėsi pas mane prieš daugiau metus laiko.

Yra sąskaitos apmokėtos. Yra, jeigu įdomu, reikia kelti ir žiūrėti finansus, nes tai yra įstaiga, kuri teikia kalbų kvalifikacijos kursus tiek individualius, tiek grupinius. Šitą įmonę esu įsteigusi 2008, man atrodo, metais. Tai jos patirtis gan ilga“, – sakė ji.

Jėzau, kuris tas laikas buvo, žinokite, neskaičiuoju aš to laiko, – bet jis mokėsi pas mane prieš daugiau metus laiko.

B.Valungevičienės teigimu, anglų kalbos kursus ji vesdavo Policijos mokyklos, Policijos departamento atstovams, pasienio, kalėjimų pareigūnams, teisėjams, gydytojams – įvairių specialybių žmonėms.

„Bet kažkaip S.Malinauskas to nemini. Bet atėjo žmogus, vat, iš gatvės... Ir iš tikrųjų aš niekada neklausiu, kas atėjo pas mane. Man ta A.Pukelio pavardė tuo metu tikrai nesakė nieko“, – kalbėjo ji.

A.Pukelis dažnai būna Marijampolėje, nes šiame mieste jau daug metų turi verslo interesų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Arūnas Pukelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Arūnas Pukelis

B.Valungevičienė kartojo turinti įstaigą, kurioje teikiamos paslaugos. Ar pas ją atėjo A.Pukelis, ar ateitų S.Malinauskas, ji tikrai neklaustų, kuo jis užsiima ir kokia jo kriminalinė praeitis.

„Aš paklausiu: kokiu tikslu atėjote? Norite nusistatyti kalbos lygį ar norite mokytis – prašau, mes tai teikiame. Bet nė vienas paslaugų teikėjas nesiteirauja kažkokių dalykų apie žmones. Kaip stomatologai taiso dantis, kirpėjai kerpa, taip aš mokau kalbų ir man tikrai neįdomu, kokia žmogaus reputacija ar praeitis, ar dar kažkas“, – sakė ji.

Komentuodama D.Gaižausko žodžius apie šešėlius, B.Valungevičienė aiškino niekada jų neturėjusi, niekada nieko neslėpusi, neturėjusi šešėlinių veiklų.

Pasak jos, šis politikas pats ją pasikvietė į LVŽS Marijampolės skyrių, ji dvejus metus dirbo jo visuomenine konsultante.

„Ir jeigu žmogus, kuris sugeba paprieštarauti, pasakyti savo nuomonę, pasidaro neparankus ir mes tada ieškome kažkokių baubų, kažkokių šešėlių, tada jį išbraukiame ir toliau savo tulžį liejame kažkaip, tai yra jo pasirinkimas, ne mano. Duok, Dieve, jam sveikatos“, – dėstė B.Valungevičienė.

A.Pukelis sako, kad mokosi ir dabar, bet artimus ryšius neigia

Prieštaringos reputacijos verslininkas, buvęs Lietuvos futbolo federacijos viceprezidentas A.Pukelis absurdiškais vadina liudijimus apie jo ryšius su B.Valungevičiene.

A.Pukelis teigia, kad jo santykiai su B.Valungevičiene tik darbiniai, kaip mokinio ir mokytojos. Verslininkas tikina prieš dvejus metus susiradęs anglų kalbos pedagogę „techninės ir medicininės anglų kalbos“ žinių gilinimui. Ir šias paslaugas užsisakantis pagal poreikį ir šiuo metu.

A. Pukelis sako vystantis verslus Marijampolėje ir patvirtina turįs neklinojamojo turto šiame mieste. Jis neigia turintis verslo ryšių su Lietuvos futbolo federacijos Vykdomojo komiteto neriu Žydrūnu Buzu.

VIDEO: 15min pokalbis su A.Pukeliu

15min pateikia pokalbį su A. Pukeliu:

– Koks yra jūsų santykis su šia ponia (Beata Valungevičiene), kiek artimas tas ryšys?

– Gal pradėkim nuo to, kad vadinkim savais vardais, kas čia vyksta. Vienas idiotas aprašinėja, o visa Lietuva ploja ir klausinėja kažkokia nesąmones. Kokie gali būti mano santykiai su ponia Beata Valungevičiene? Kaip mokinio su mokytoja. Ji yra labi gera mokytoja ir mokino mane techninę ir, galima sakyti, medicininę kalbą. Tą, kuri man buvo reikalinga aukštesniame lygmenyje. Tai viskas, ką aš jums galiu pakomentuoti.

– Anglų kalbą turite omeny?

– Taip.

– Ar čia nuo jaunystės dar laikų ar kaip?

– Kokių jaunystės? Supraskite, aš Marijampolėje gal esu apie 20 metų, bet aš sužinojau apie šitą mokytoją gal prieš kokius pora metų, kad ji tokia išvis yra.

– Tai čia nėra kažkoks...

– Na, baikit jūs. Man keista, supraskit teisingai, kai vienas idiotas kažką aprašinėja, vyksta politinės partijos formavimas ir menkina galbūt ir politinę partiją, ir mane menkina kaip žmogų ir mano šeimą menkina. Ir jūs norite išpūsti kažkokius burbulus.

– Ne, mes privalome patikrinti, ką dabar ir darome.

– Tai supraskit teisingai – ar aš turiu teisę eiti pas mokytoją mokintis? Kur aš turiu teisę eiti? Gal jūs galite man pasakyti, ką aš galiu, ko negaliu, gal aš nedarysiu ateityje gyvenime?

(…) Nustokit apeliuoti ir spekuliuoti žmonių likimais ir apskritai autoritetais, ir nebendrinkit žmonių, kurie niekur nėra sietini. Visapusiška pagarba mano yra šiai moteriai, o daugiau aš neturiu ką pakomentuoti. Jūs net neturit teisės, gal sakyčiau, klaust dėl to, kad jūs nematėt manęs privačioj kažkokioj kompanijoj, šventėj kažkokioj. Šiandien yra tik darbiniai santykiai su šituo žmogum. Kaip jūs galvojat, po tokių epitetų, ar gali priimti dar kažkoks kitas mokytojas mane mokinti? Ar aš turiu teisę Lietuvoj apskritai kažką daryti, pasakykit ir darysiu, kaip sakot.

Galbūt besiformuojantis naujas politinis darinys ir čia politinės intrigos yra ir nori sumenkinti ją ir mane kaip žmogų.

(…) Ponui Malinauskui, matyt, niekas nepasiūlo partijoje kur nors dalyvauti. Matyt, iš pykčio jis aprašinėja žmones visus ir taip toliau. Galbūt besiformuojantis naujas politinis darinys ir čia politinės intrigos yra ir nori sumenkinti ją ir mane kaip žmogų. Jau ir taip padarė raupsuotą ant visos Lietuvos. Apskritai, sakykit tada, kaip čia dabar gyventi tokioje Lietuvoje, jei jūs čia visur įžvelgiat nusikaltimus, visokius blogius.

– Visai nereaguot negali, kai buvęs premjero patarėjas dalinasi patirtimi, pas jį buvo atėjęs Gaižauskas, kažką sakė...

– Čia blogiausia ir yra, čia žmogų ir sugadino, kad jį padarė premjero patarėju. Ir keista, kad žmogus tokio rango ir statuso užsiiminėja tokiu negatyvu, tokia informacija, kuri neatitinka visai tikrovės. Žmonės tokio statuso turėtų adekvačiai elgtis. Galbūt didžiausia klaida gyvenime ir įvyko, kad žmogų sugadino, kad buvo tokiose pareigose. Jis dabar mesijas yra. Mokina visus dabar – pradedant prezidentu ir baigiant kitais. Lietuvoj darosi tai, kas šiandieną nesuprantama, kai galime valstybės prezidentą išvadinti visais epitetais, gal apie mane čia gali rašyti ką nori, kas pakliuvo ir taip toliau. Šiandien labai aiškiai yra žiniasklaidos įstatymas atsiliekantis ir šiandien ta medija jau yra pranokusi, ką nori tą daro.

(…) Supraskit, man dabar reikia surasti lektorių ar dar kažką, ar suprantat, kokiu raupsuotu prieš visuomenę mane daro? Man bus labai sudėtinga. Kad aš oficialiai mokėjau žmogui, kuris mokino anglų kalbos aukštesniam lygmeny, techninės ir medicininės kalbos, ir aš dabar turiu teisintis prieš visus ir žmogų menkinti ir taip toliau?

(…) Tai kad kažkas kažkam pasivaidena, kad aš atvažiuoju... tai Dieve mano brangus…

Tikrai neturiu asmeninės tokios pažinties su šia moterimi. Aš turiu su mokytoja konkrečiai dalykinius santykius. Žmogus perteikia man žinias, daugiau nieko.

– Marijampolėje, kaip suprantu, verslą turite?

– Taip, aš čia turiu gamyklą, pastačiau kitą gamyklą. Vienoj gamykloj dirba 140, kitoj gamykloj 260 žmonių. Aš esu verslus žmogus. Tai normalu, kad daug yra čia tų pažįstamų ir taip toliau, bet tikrai neturiu asmeninės tokios pažinties su šia moterimi. Aš turiu su mokytoja konkrečiai dalykinius santykius. Žmogus perteikia man žinias, daugiau nieko.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arūnas Pukelis ir Žydrūnas Buzas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arūnas Pukelis ir Žydrūnas Buzas

– O su ponu Buzu irgi turite kažkokį verslą Marijampolėje?

– Ne, aš bendrų verslų neturiu, bet šį žmogų puikiai pažįstu ir šeimą jo pažįstu, bet kažkokių bendrų verslų neturiu.

– O turit nekilnojamojo turto Marijampolėje?

– Taip. Bet tikrai neturiu su ponu Buzu. Jokių neturiu verslo ryšių – nei bendrų akcijų kažkokių.

(...) – O tie mokslai (anglų kalbos) jau pasibaigę?

– Aš laikas nuo laiko vis tiek kažkada surandu laiko, kreipiuosi į ją ir kada turi laiko, tada duoda ji man terminus, bandau derintis su savo darbo santykiais, tada susiderinu vėl. Kalba yra toks dalykas, kurį reikia lavinti. Buitine kasdienine anglų kalba kalba daugiau nei visa Lietuva, kada reikia kalbėti rimtesniais dalykais, technine medicinine kalba, tada yra trūkumas bagažo ir aš tą dalyką dariau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius