Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 06 22 /11:42

S.Skvernelio gyvenamą gatvę apipaišęs G.Vaitkevičius: kaltinu jį pasinaudojus tarnybine padėtimi

Premjero Sauliaus Skvernelio gyvenamoje gatvėje užrašą „vagies namas“ palikęs buvęs susisiekimo ministro Roko Masiulio patarėjas Gediminas Vaitkevičius savo poelgį pirmadienį paaiškino feisbuke. Jis pareiškė kaltinantis S.Skvernelį pasinaudojus tarnybine padėtimi propaguoti savo gatvės asfaltavimą anksčiau už kitų.
Užrašas ant gatvės dangos, kurioje gyvena S.Skvernelis
Užrašas ant gatvės dangos, kurioje gyvena S.Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Apie nuotykio Upės gatvėje prasmę. Negavau savo paaiškinimo, rašyto policijai įvykio vietoje, kopijos, bet atlikdamas pilietinę pareigą pareiškiu tiesiai šviesiai“, – feisbuke rašo jis ir pateikia kelis punktus:

• Aš kaltinu ministrą pirmininką Saulių Skvernelį, kad eidamas šias pareigas siekė savo gatvės asfaltavimo už mokesčių mokėtojų pinigus.

• Kaltinu jį pasinaudojus tarnybine padėtimi propaguoti savo gatvės asfaltavimą anksčiau už kitų, kur yra didesnis gyventojų skaičiaus ir ilgio santykis.

• Kaltinu jį piktnaudžiavus pareigomis siekiant asmeninės naudos, kai ne vieną kartą pavaldiems ministrų kabineto nariams ar tarnautojams, atsakingiems už kelius, nurodinėjo, kad jo gyvenama Upės gatvė Vilniaus rajone turi būti asfaltuojama.

• Kaltinu jį pasinaudojus Vadovybės apsaugos departamentu (prie VRM!) kaip įrankiu siekiant savo gatvės asfaltavimo. Pats susisiekimo ministrui kaip argumentą minėjo VAD raštus Vilniaus rajono savivaldybės administracijai. O VAD vadovas viršijo savo įgaliojimus reikalaudamas iš Vilniaus rajono savivaldybės administracijos asfaltuoti Upės gatvę.

• Kaltinu jį, kad esant 2017 m. STT ir Seimo kontrolieriaus išvadoms dėl neskaidraus kelių tvarkymo Vilniaus rajone, vietoj to, kad siektų skaidrinimo ir rekomendacijų įgyvendinimo, pasinaudojo šia padėtimi savivaldybės administracijoje asmeniniais tikslais užtikrinti savo gatvės asfaltavimą. Kaip dar 2018 m. nuėjo signalas į savivaldybės administraciją ir pradėtas projektavimas, patirtimi iš darbo šios savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju galėtų pasidalinti Skvernelio pažįstamas.

• Kaltinu jį, kad siekė ir pasiekė atsikratyti tik 2017 m. pradėto taikyti Kelių programos lėšų skirstymo savivaldybių projektams pagal balus (2018 m. birželio 11 d. pasitarimas dėl savivaldybių kelių ir finansų). Kitaip būtų sunku prakišti Upės gatvės asfaltavimą. Dar dirbdamas VRM ministru jis derindavo tokius lėšų skyrimo sąrašus ignoruodamas Valstybės kontrolės rekomendacijas rikiuoti projektus pagal kriterijus.

„Ar būtų įmanomas toks atvejis didžiausios gerovės Europos šalyse, į kurias, deja, taip masiškai emigruoja mūsų broliai ir sesės? Ne, neįmanomas. Nei Švedijoje, nei Norvegijoje, nei Didžiojoje Britanijoje su Škotija, nei Airijoje, nei Nyderlanduose, nei Vokietijoje, nei Šveicarijoje, nei Danijoje, nei Islandijoje joks pareigūnas negalėtų net užuominos pasakyti apie savo kelio asfaltavimą. Pasidomėkime už ką praėjusiais metais atsistatydino Suomijos ministras pirmininkas. O Lietuvoje galbūt net paaukštintų?“, – klausė jis.

Anot jo, „ministras pirmininkas Skvernelis tyčiojasi iš Lietuvos žmonių ir laiko juos kvailiais nepatraukdamas prisivogusio ministro, nors bendrininkas išklojo apie visą korupcinį tinklą. Skvernelis naudojasi dalies žmonių neapsišvietimu. Gal jie, kaip ir jis pats, nemoka anglų kalbos, kad nežino, jog minėtose Europos šalyse, apie kurių gerovę svajoja, tokio ministro pirmininko negalėtų būti. Ir būtent todėl tos šalys ir pasiekė žymiai aukštesnį gyvenimo lygį. Galbūt išeitis, kad žinantys žmonės, tarp jų ir emigravę artimieji, papasakotų apie tai nežinantiems, kad visi žinotų?“

„Ačiū visiems už palaikymą, kuris sustiprina ir reiškia, kad yra už ką kovoti. Atsiprašau, jeigu neatrašysiu į komentarus, nes esu šiek tiek prie tinginio. Už nekorumpuotą Lietuvą!“, – savo įrašą baigė jis.

Pradėtas teisinis persekiojimas

Apie apipaišytą gatvę buvo pranešta birželio 11 dieną. Portalas Delfi tuomet paskelbė, kad dėl užrašų buvo sulaikytas anksčiau prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju, o palikęs šias pareigas susisiekimo ministro Roko Masiulio patarėju dirbęs G.Vaitkevičius. Jis su žiniasklaida nebendravo.

Dėl šio užrašo S.Skvernelis yra kreipęsis į policiją dėl šmeižto.

Vilniasu apygardos prokuratūra prieš savaitę pranešė pradėjusi tyrimą dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius