Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 07 19

S.Skvernelio ir R.Šimašiaus susitikime – Lukiškių kalėjimo, stadiono likimas

Premjeras Saulius Skvernelis su Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi penktadienį aptars buvusio Lukiškių kalėjimo likimą ir nacionalinio stadiono finansavimą.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Meras su premjeru ketina aptarti buvusio Lukiškių kalėjimo įveiklinimo po uždarymo klausimą bei tolimesnes procedūras nacionalinio stadiono koncesijoje”, – BNS sakė R.Šimašiaus atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas.

Birželį iš Lukiškių kalėjimo iškėlus paskutinius nuteistuosius, šiuo metu Vilniaus centre, dviejų hektarų teritorijoje esantis pastatų kompleksas yra tuščias, čia rengiamos ekskursijos. Politikai ir visuomenininkai buvusioje įkalinimo įstaigoje regi startuolių centrą, viešbutį, muziejų ar tiesiog turistinę erdvę.

R.Šimašius neatmeta, kad kultūros vertybių registre įtrauktus pastatus galėtų perimti savivaldybė.

Savivaldybė ir Vyriausybė pastaruoju metu nesutaria dėl to, kaip turėtų būti finansuojamas Nacionalinio stadiono projektas – užsitęsus biurokratinėms procedūroms, Vyriausybė nusprendė perskirstyti anksčiau stadionui numatytas Europos Sąjungos lėšas kitiems projektams.

Savivaldybė dar puoselėja viltis pastatyti stadioną savo ir Vyriausybės lėšomis, tačiau sako, kad projektas dėl to gali pabrangti nuo planuotų 93 mln. eurų iki 106 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius