Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 13

S.Skvernelio kariauna: patikrinti kadrai ir „macho alfa“ teisėsaugininku jį vadinęs advokatas

Į prezidento postą nusitaikęs premjeras Saulius Skvernelis talkinti rinkimuose pasikvietė žmones, tarp kurių kol kas dominuoja dirbę ar tebedirbantys teisėsaugos sistemoje. Vyriausybėje vietos moterims neradęs premjeras pasirinko tris patikėtines.
Vytautas Bakas, Saulius Skvernelis, Rasa Kazėnienė, Ausma Miškinienė, Ieva Gervinskaitė
Vytautas Bakas, Saulius Skvernelis, Rasa Kazėnienė, Ausma Miškinienė, Ieva Gervinskaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

S.Skvernelis džiaugėsi, kad prie rinkiminės kampanijos jungiasi šimtai ir net tūkstančiai žmonių. Pirmuosius savo talkininkus jis pristatė trečiadienį.

S.Skvernelio rinkimų štabui vadovaus Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Bakas, Saulius Skvernelis, Rasa Kazėnienė, Ausma Miškinienė, Ieva Gervinskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Bakas, Saulius Skvernelis, Rasa Kazėnienė, Ausma Miškinienė, Ieva Gervinskaitė

Kandidato patikėtinėmis taps Kauno tardymo izoliatoriui laikinai vadovaujanti Rasa Kazėnienė, Vidaus reikalų ministerijoje dirbusi buvusi „Mis Lietuva“ Ieva Gervinskaitė ir „valstietė“ žemės ūkio viceministrė Ausma Miškinienė.

Anksčiau skelbta, kad S.Skvernelio komunikacijai vadovaus jo patarėjas Vyriausybėje Skirmantas Malinauskas. Tam, kad talkintų kandidatui, jis pasiėmė nemokamų atostogų.

Taip pat S.Skvernelio komandoje konsultantu dirbs buvęs Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas, teisininkas Dominykas Vanhara. S.Skvernelis patvirtino, kad jo štabui talkins fotografas, keliautojas Marius Jovaiša.

Jau patarinėjo S.Skverneliui

Pristatydamas V.Baką, S.Skvernelis teigė, kad jis yra senas kolega, bendražygis, patikrintas tiek sunkiais, tiek ne tokiais sudėtingais laikotarpiais.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Bakas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Bakas

Į Seimą V.Bakas yra išrinktas pagal valdančiosios partijos – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos – sąrašą. Teisininko išsilavinimą turintis politikas yra dirbęs tardytoju, Vilniaus miesto vyriausiame policijos komisariate, vadovavo Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimui.

2007-2008 metais jis buvo tuomečio Seimo nario Kęstučio Čilinsko padėjėjas. 2008–2012 metais vadovavo Nacionaliniam pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimui. 2014-2016 metais patarinėjo vidaus reikalų ministro pareigas ėjusiam S.Skverneliui.

V.Bakas vadovavo parlamentiniam tyrimui dėl verslo grupių įtakos politikams ir politiniams procesams. Vėliau už draudžiamus naudoti teiginius apie koncerną „MG Baltic“ jis teismo buvo nubaustas 200 eurų bauda.

Iš posto išvertė ministrę

R.Kazėnienė labiausiai žinoma dėl to, kad prieš kelis metus prabilo apie netvarką Kauno tardymo izoliatoriuje. Skandalas nuo minėtos įstaigos išsiplėtė ir į kitas, viešieji pirkimai, kuriuose rasta daugybė pažeidimų, buvo centralizuoti.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rasa Kazėnienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rasa Kazėnienė

Praėjusių metų pabaigoje 15min R.Kazėnienė pasakojo, kad vis dar sulaukia grasinimų, kurie plaukia įvairiai. „Esu informuojama, kad su manimi bus susidorota, jog mane sunaikins – per man artimus žmones, per man tolimesnius žmones. Jog mane sunaikins, mano šeimą sunaikins, jog aš ir mano šeima esame naivūs ir ne visai protingi dėl to, kad vėlėmės į tokią labai aršią kovą su negerovėmis“, – sakė ji.

Tąsyk R.Kazėnienė taip pat minėjo sulaukianti pasiūlymų iš politikų, tačiau tikino, kad savęs politikoje nemato.

Prieš metus R.Kazėnienė buvo atsidūrusi politinio skandalo epicentre. Dirbdama Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriuje ji kartu su S.Malinausku surengė spaudos konferenciją, kurioje pranešė, kad tuometis teisingumo viceministras Raimondas Bakšys trukdo vykdyti kalėjimų sistemos veiklos auditą.

Spaudos konferencija įvyko S.Skvernelio atostogų metu, o jo patarėjas S.Malinauskas iškėlė ultimatumą: jeigu viceministras liks, postą paliks jis. Po to iš pareigų pasitraukė ne tik viceministras, bet ir teisingumo ministrės pareigas ėjusi Milda Vainiutė.

Kritika dėl pasisakymo apie „asocialus“

Kita S.Skvernelio patikėtinė – 32 metų A.Miškinienė nuo 2011 metų dirba Žemės ūkio ministerijoje. Kiek mažiau nei prieš metus ji buvo paskirta viceministre.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ausma Miškinienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ausma Miškinienė

Šiuo metu politikė dalyvauja savivaldos rinkimuose – siekia Lazdijų rajono merės posto. Dėl to antrajame merų rinkimų ture ji varžysis su ilgamečiu rajono vadovu Artūru Margeliu. Per pirmąjį rinkimų turą „valstietė“ nuo jo atsiliko mažiau nei šimtu rinkėjų balsų.

„Mis Lietuva 2011“ konkurso laimėtoja I.Gervinskaitė prieš trejus metus Mykolo Romerio universitete baigusi teisės ir valdymo studijas darbus tęsė Vidaus reikalų ministerijoje, kur dirbo S.Skvernelio referente, vėliau specializavosi Regioninės politikos skyriuje, dirbo Viešųjų investicijų plėtros agentūros" (VIPA) projektų vadove.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ieva Gervinskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ieva Gervinskaitė

„Sąmoningai pasirinkau kelią išeiti iš viešumos, bet netyčia atsitiko taip, kad vėl grįžau. Tik šis kontekstas man patinka kur kas labiau, – 15min sakė I.Gervinskaitė. – Pasitraukusi iš viešumos atsidaviau darbui, mokslams, karjerai, o lemiamu metu, kai Sauliui prireikė visų jį palaikančių paramos, prisijungiau prie jo komandos. Tiesa, manęs niekada nežavėjo politikės kelias, tiesiog taip gyvenime susidėliojo, kad atsidūriau tokioje pozicijoje“.

Lemiamu metu, kai Sauliui prireikė visų jį palaikančių paramos, prisijungiau prie jo komandos.

Fotografas M.Jovaiša – S.Skvernelio bendražygio Seime Eugenijaus Jovaišos sūnus. Prieš porą mėnesių jis buvo sulaukęs žmogaus teisių gynėjų kritikos.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Marius Jovaiša su žmona Brigita
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Marius Jovaiša su žmona Brigita

„Žinių radijo“ laidos eteryje jo žmona pasakojo apie baisias situacijas, kurias jai yra tekę matyti dirbant organizacijoje „Gelbėkit vaikus“. O jis pareiškė, kad beviltiška situacija nepasikeis, „kol tiems asocialams leidžiama daugintis“.

Advokatas, vadinęs S.Skvernelį macho alfa teisėsaugininku

Taip pat S.Skvernelio komandoje dirbs advokatas Dominykas Vanhara. Jis pats yra viešai gyręsis, kad pramušė grupės ieškinio institutą Lietuvos teisinėje sistemoje, kai gynė grupės buvusių „Snoro“ banko obligacijų turėtojų interesus.

D.Vanhara yra pasisakęs ir dėl S.Skvernelio ir žurnalisto-visuomenininko Andriaus Tapino konflikto. Pasak advokato, ginčą teisme turėjo laimėti premjeras, mat jis žurnalisto nešmeižė, o pasidalijo savo asmenine nuomone.

Dominykas Vanhara
Dominykas Vanhara

„Ne tik dėl to, kad pono Tapino sąlygos dėl jo atsiprašymo buvo visai ne kuklios, bet dar ir dėl to, kad nieko geresnio savo rinkėjų mobilizacijai prieš pat rinkimus ponas Skvernelis ir sugalvoti negalėjo. Dabar kaip tik gavo progą parodyti, koks jis yra kietas macho alfa teisėsaugininkas, kaip jam jokie Tapinai nėra baisūs, kaip konservatoriai per poną Tapiną bando su juo susidoroti, bet ponas Skvernelis nepasiduoda ir kovoja“, –tuomet feisbuke rašė advokatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius