-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 08

S.Skvernelio Vyriausybei nepavyko, gal pasiseks I.Šimonytei? Prie derybų stalo dėl švietimo sės visos parlamentinės partijos

Visos parlamentinės partijos atsišaukė į Vyriausybės kvietimą susitarti dėl švietimo ir deryboms delegavo savo atstovus. Partijų lyderiai sutaria, kad ugdymas turi keistis, o jo kokybė – gerėti, tačiau skirtingai mato, kaip to pasiekti – socialdemokratai prašo daugiau dėmesio skirti viešosioms mokykloms, liberalai – nepamiršti privačių. Politikų nuomonės išsiskiria ir dėl to, kiek konkretus turėtų būti šis dokumentas, ar vertėtų detaliai apsibrėžti priemones, terminus, pinigų sumas.
Vigilijus Jukna, Eugenijus Jovaiša, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Eugenijus Gentvilas, Ieva Pakarklytė ir Algirdas Sysas
Vigilijus Jukna, Eugenijus Jovaiša, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Eugenijus Gentvilas, Ieva Pakarklytė ir Algirdas Sysas / 123RF ir 15min nuotr.

Apie tai, kad premjerė Ingrida Šimonytė kreipėsi į parlamentinių partijų lyderius Seime ir pakvietė rengti nacionalinį susitarimą dėl švietimo, anksčiau užsiminė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Ji teigė, kad su partijų atstovais iš pradžių bus konsultuojamasi dėl susitarimo turinio, po to bus galima apsibrėžti jo gaires.

Susitarimą ketinama pasirašyti iki kitų mokslo metų pradžios.

Mindaugo Mikulėno nuotr. /Jurgita Šiugždinienė
Mindaugo Mikulėno nuotr. /Jurgita Šiugždinienė

Visų parlamentinių partijų atstovai 15min patvirtino, jog dalyvaus derybose ir tarsis dėl švietimo ateities.

Opoziciniai „valstiečiai“ į derybas deleguos frakcijos seniūnę Aušrinę Norkienę ir parlamentarą Eugenijų Jovaišą, „darbiečiai“ – frakcijos seniūną Vigilijų Jukną ir Seimo narę Ievą Kačinskaitę-Urbonienę, socialdemokratai – parlamentarus Tomą Bičiūną ir Viliją Targamadzę.

Valdantieji konservatoriai į derybas siųs frakcijos seniūnę Radvilę Morkūnaitę-Mikulėnienę ir parlamentarą Edmundą Pupinį, Laisvės partija – Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininką Artūrą Žukauską bei komiteto narę Silvą Lengvinienę, Liberalų sąjūdis – politikus Viktorą Pranckietį ir Raimundą Lopatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius