Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 24

S.Skvernelis: A.Verygai ir B.Markauskui Seimo narių mandatų atsisakyti nereikės

Paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad Aurelijui Verygai ir Broniui Markauskui nereikės atsisakyti parlamentarų mandatų, jeigu jie bus paskirti ministrais.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kalbant apie kandidatus, kurie yra deleguoti Valstiečių ir žaliųjų sąjungos, tai yra du žmonės, jie išrinkti vienmandatėse apygardose ir tikrai pirmalaikių rinkimų ten nebus“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė S.Skvernelis.

Anksčiau Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai yra minėję, kad ministrams turėtų būti draudžiama eiti ir Seimo narių pareigas. Tačiau jie pripažįsta, kad keblumų kelia vienmandatėse apygardose išrinkti parlamentarai.

A.Veryga į Seimą išrinktas Panemunės apygardoje Kaune, B.Markauskas – Gargždų. Jeigu jie atsisakytų mandatų, reikėtų rengti naujus Seimo nario rinkimus.

S.Skvernelis ketvirtadienį teigė, kad bus rengiamos Konstitucijos pataisos, kompleksiškai sprendžiant šiuos klausimus.

„Kalbant apie konstitucines pataisas, kas susiję su rinkimų sistema, tai yra galimybė eiti vienas ar kitas pareigas būnant Seimo nariu bus sprendžiama kompleksiškai: kalbant apie Seimo narių skaičių, rinkimų sistemos pakeitimą, galimybę eiti tam tikras pareigas, rinkimų datos nustatymą“, – sakė paskirtasis premjeras.

Tarp kandidatų dar yra parlamentaro mandatą turintis socialdemokratas Linas Linkevičius. Jis į Seimą pateko pagal Socialdemokratų partijos sąrašą, tačiau ši partija nekelia reikalavimo ministrams atsisakyti Seimo nario mandato. To iš koalicijos partnerių nereikalauja ir „valstiečiai“.

Tačiau septynioliktosios Vyriausybės formavimas vis dėlto gali išprovokuoti rinkimus. Jeigu ūkio ministru būtų paskirtas socialdemokratas Mindaugas Sinkevičiaus, Jonavos rajone turėtų būti renkamas naujas meras.

M.Sinkevičius pernai per tiesioginius merų rinkimus išrinktas Jonavos rajono vadovu.

Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius yra sakęs, kad ši aplinkybė negali užkirsti kelio perspektyviam politikui daryti karjerą.

„Negalime uždaryti durų jauniems žmonėms kilti karjeros laiptais. Čia jau nieko gyvenime nepadarysi, jei politikui susidaro galimybė eiti aukštesnes pareigas, jis tai turi atlikti“, – yra sakė A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius