-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 09 /18:25

S.Skvernelis apie K.Mažeikos pasirašytą įsakymą, leidusį medžioklę su lankais: tai – nepriimtina

Premjeras Saulius Skvernelis nepriimtinu pavadino aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos sprendimą leisti medžioklę lankais. Apie tai su ministru jis žada pasikalbėti pirmadienį. Ministro sprendimas sulaukė ir įtakingos „valstietės“ Agnės Širinskienės kritikos.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Pirmadienį su aplinkos ministru kalbėsiuosi dėl pasirašyto įsakymo, kuriuo jis leido medžioklę lankais. Gal aš kažko nežinau ar nesuprantu, bet man tai atrodo nepriimtina“, – trumpame komentare feisbuke šeštadienį rašė premjeras.

BNS šeštadienį paskelbė, kad K.Mažeika penktadienį pasirašė įsakymą, kuriuo įteisinama medžioklė miškuose lankais.

Įsakyme, kuriuo pakeičiamos medžioklės taisyklės, tarp leidžiamų naudoti įrankių ir priemonių įrašytas punktas apie medžioklinius lankus. Įsakyme nurodoma, jog papunktis dėl medžioklėje leidžiamų įrankių įsigalioja nuo 2022 metų balandžio.

Su K. Mažeika BNS šeštadienį susisiekti nepavyko – telefono nekėlė nei jis, nei jo patarėjas.

Sukritikavo ir Agnė Širinskienė

Savo feisbuko paskyroje ministras pabrėžė, jog prieš įsigaliojant leidimui medžioti su lankais, bus įvertinta visa kitų šalių praktika.

„Tie kas perskaitė medžioklės taisykles nuo pradžios iki galo, perskaitė ir tai, kad medžioklė su lankais bus galima tik nuo 2022 metų balandžio, kai bus įvertinta užsienio šalių praktika, parengtos ir su visuomene išdiskutuotos atskiros taisyklės ir reikalavimai“, – rašo K. Mažeika.

Tačiau po šiuo įrašu ministras sulaukė ir įtakingos „valstietės“, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkės Agnės Širinskienės kritikos.

„Šiaip jau paprastai teisėkūroje pirmiausiai vertinama užsienio šalių praktika,o paskui kažkas legalizuojama. Pirmą kartą matau atvirkščiai: pirma legalizuoja ministras,o paskui vertins užsienio praktiką“, – rašė ji.

Pats ministras feisbuke šeštadienį piktinosi kilusiu triukšmu: „Ar medžioklės sektoriuje dirbantys ir medžiokle užsiimantys turėtų bijoti ir slėpti savo užsiėmimą, nes kažkam tai nepatinka? Ar nieko bendro su medžiokle neturinčių ir neišmanančių kalbėtojų reikalavimai yra svarbesni už tos ūkio šakos mokslininkų, ekspertų ir žinovų tyrimus, išvadas ir rekomendacijas?“.

Lanką medžioklėje naudoti buvo leidžiama iki 2004 metų, vėliau uždrausta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius