-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 06 /19:47

S.Skvernelis turi žinių apie savo sveikatą, spekuliacijas išvadino „moraliniu dugnu“

Limfoma sergantis premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį informavo, kad šią savaitę tikisi baigti gydymo chemoterapija kursą. Vyriausybės vadovas neslėpė pasipiktinimo dėl viešų svarstymų apie jo sveikatos būklę ir galimybių jam eiti pareigas.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Klausiamas, kaip jaučiasi, S.Skvernelis trečiadienį sakė, kad gerai. Jis tikisi netrukus baigti chemoterapijos kursą.

„Jaučiuosi tikrai gerai. Tikiuosi šią savaitę baigti paskutinę chemoterapijos procedūrą, o tada žiūrėsiu, kaip norėsiu. Jeigu norėsiu, pasiimsiu mėnesį, du mėnesius, savaitę poilsio, biuletenį, reabilitaciją – kaip nuspręsiu. Aš turiu teisę sirgti kaip kiekvienas Lietuvos Respublikos gyventojas ir tą darysiu, jeigu reikės, ateityje. Nenoriu sirgti, aišku, bet tokia teise pasinaudoti (galimybę turiu – red.past.)“, – komentavo jis.

Jeigu norėsiu, pasiimsiu mėnesį, du mėnesius, savaitę poilsio, biuletenį, reabilitaciją – kaip nuspręsiu.

Kalbėdamas apie svarstymus dėl jo sveikatos būklės ir galimybių jam eiti pareigas, S.Skvernelis pakartojo, kad šalyje yra pramuštas moralinis dugnas.

„Pagal kai kuriuos apžvalgininkus, jūsų kolegas, ir politikus – kas apgailėtina labiausiai, tai tiesiog mes matome puikiausią žmogaus diskriminavimo pavyzdį susirgus onkologine liga. Jeigu aš būčiau pirmadienį ir antradienį susirgęs sloga, gripu ar kaip kai kurie politikai porą dienų gydęsis nuo alkoholizmo po lašine, tai būtų viskas gerai buvę. Bet jeigu aš turėjau atlikti tyrimus, kurių negalima atlikti Vyriausybės rūmuose, ir pasiėmiau man nedarbingumą priklausantį – septintą dieną per dviejų su puse mėnesio gydymąsi, keliama problema ir sakoma, kad reikia premjerą atleisti ir jis negali vykdyti savo pareigų“, – pasipiktinimo neslėpė jis.

Anot S.Skvernelio, taip kiekvienam darbdaviui rodoma, kad onkologine liga sergantį žmogų reikia atleisti iš darbo.

„Tai parodo mūsų visuomenės, ką aš pačioje pradžioje minėjau kalbėdamas apie medikus, lygį. Aš suprantu visuomenę, bet kai tai daro apžvalgininkai, universitetų docentai, išreiškiantys Mykolo Romerio universiteto (MRU) poziciją, aš kaip suprantu, ar politikai kolegos, yra apgailėtina“, – kartojo premjeras.

Dėstytojo nuomonė – ne universiteto pozicija

Į šį S.Skvernelio pareiškimą sureagavo MRU. Komentarą dėl to atsiuntė universiteto Komunikacijos skyriaus vadovas Vaidotas Norkus.

Nuomonę apie tai, kad premjeras dėl ligos turėtų trauktis iš pareigų išsakė MRU docentas Virgis Valentinavičius.

Pasak V.Norkaus, universiteto politologo išsakyta nuomonė tikrai nėra oficiali universiteto pozicija.

„Universitetas kaip institucija gali išdėstyti savo oficialią nuomonę dėl mokslo, studijų, tyrimų, švietimo politikos, tačiau jame dirbančių dėstytojų pasisakymai viešoje erdvėje negali būti traktuojami kaip oficiali institucijos pozicija, – sakė MRU Komunikacijos skyriaus vadovas. – Be to, kritiškų nuomonių gali būti pačių įvairių, o universitetas neužsiima dėstytojų asmeninių įžvalgų ir nuomonių cenzūravimu. Premjerui linkime tik paties geriausio, nepriklausomai nuo to, kokią kritiką jo atžvilgiu išsakė MRU politologai“.

Dėl politinės ateities nėra tikras

Pasirodžius pranešimams, esą premjeras Saulius Skvernelis į kitąmet vyksiančius Seimo rinkimus gali eiti su dabar opozicijoje dirbančiais socialdemokratais, Vyriausybės vadovas aiškino nesantis apsisprendęs dėl tolesnės savo politinės ateities.

Išgirdęs žurnalistų klausimą apie tai, premjeras aiškino:

„Nežinau, čia, matyt, mano karma tokia, kad kai kokie rinkimai artėja, aš vis kažką turiu pasakyti. Kai buvau ministru, klausinėjote, ar dalyvausiu Seimo rinkimuose ir su kuo, po to – ar dalyvausiu prezidento rinkimuose ir t.t. Dabar – Seimo rinkimai.“

S.Skvernelis teigė galintis pasakyti vieną dalyką – kad apskritai nėra apsisprendęs dėl savo politinės ateitis.

„Čia esminis dalykas: ar aš būsiu politikas, ar ne – didelis klaustukas, po to, kada šita Vyriausybė baigs darbą kitų metų gruodžio 12 dieną“, – sakė jis.

Čia esminis dalykas: ar aš būsiu politikas, ar ne – didelis klaustukas, po to, kada šita Vyriausybė baigs darbą kitų metų gruodžio 12 dieną.

Jeigu apsispręs, kad nori likti politikoje, S.Skvernelis teigė priims sprendimus. „Aišku, pirmiausia žiūrėdamas į „valstiečius“, – nurodė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius